Reisinfo

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

  • pic 1

Reisverzekering

Kortlopende of doorlopende?

Vakantiegangers die op het punt staan een reisverzekering af te sluiten, krijgen allemaal te maken met dezelfde vraag: neem ik een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Om de juiste keuze te maken is het belangrijk dat je weet wat het verschil is én welke variant het beste past in jouw situatie.

Wij helpen jou er graag bij!

Kortlopende of doorlopende?

Kortlopende of doorlopende verzekering

Het verschil

Het grote verschil tussen de kortlopende en doorlopende reisverzekering is simpel. De namen zeggen het eigenlijk al. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een vooraf vastgestelde periode, namelijk de duur van je vakantie. De verzekering eindigt op het moment dat je weer thuis bent.

Een doorlopende reisverzekering sluit je af zonder einddatum. Die loopt door zolang je de verzekering niet opzegt. De doorlopende reisverzekering geldt dus voor al je vakanties in de looptijd.

Reisverzekering

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

De beste keuze

Het is vrij eenvoudig te bepalen wat voor jou de beste keuze is, een kortlopende of doorlopende reisverzekering.

Ga je per jaar drie weken of langer op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering doorgaans voordeliger. Bijkomend voordeel bij een doorlopende verzekering is dat je niet voor elke vakantie een verzekering hoeft af te sluiten. Je vergeet bovendien nooit een reisverzekering, ook niet als je lastminute een weekendje weg boekt.

Kies je voor een doorlopende reisverzekering? Vergeet niet om veranderingen in reisgedrag of gezinssamenstelling door te geven aan je verzekeraar. Bijvoorbeeld bij gezinsuitbreiding moet je dat doorgeven, ook al zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de A.S.R. gratis meeverzekerd.

En ga je bijvoorbeeld voor het eerst op wintersport? Zorg er dan voor dat je de bijbehorende dekking toevoegt aan je doorlopende reisverzekering.

Europeesche verzekeringen

Jouw keuze, kortlopende of doorlopende?

Hopelijk helpt dit artikel bij het maken van de juiste beslissing voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering.

Keuze gemaakt? Vraag aan jouw reisspecialist de verzekering voor je af te sluiten.

Neem voor alle vakantie en reis-verzekeringen contact met uw Travel Agent op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding