Afrika

Kaapverdië

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Kaapverdië - Islands of No stress

Kaapverdië is bij de meesten van ons beter bekend onder de naam Kaapverdische Eilanden. Deze eilandengroep treft u ongeveer vijfhonderd kilometer voor de kust van Senegal. Door de kolonisatie door de Portugezen is het hedendaagse Kaapverdië een heerlijke mix tussen Europa en Afrika.

Sal is zonder enige twijfel het populairste eiland van de negen bewoonde eilanden van Kaapverdië. De perfecte winterzonbestemming voor wie de Nederlandse kou wil ontvluchten. Tevens vindt u diverse duik- en windsurfscholen. Naast zonaanbidders is Sal dan ook een geliefd eiland voor de watersporters.

De boeiende onderwaterwereld van Kaapverdië ontdekt u het best in Tres Grotes. Op pakweg achttien meter diepte begroeten vissen, kreeften en schildpadden u.  

Trek uw wandelschoenen aan en verken het vulkanische eiland Fogo. Een schitterende trekking naar Pico Grande, de top van de vulkaan geeft u fraai uitzicht over de archipel. Recentelijk (2014) barstte de vulkaan nog uit en verwoeste met haar lava een kleine nederzetting. Onderweg naar de top wordt u vergezeld door locals met ezeltjes en kinderen die u graag een souvenir gemaakt van lavasteen verkopen.

Op het eiland Santo Antão treft u een heel ander landschap, hier domineren bananen- en suikerrietplantages. Zoutpannen zijn te vinden op het eiland Maio, net als de meest rustige stranden van de eilandengroep. Per catamaran ontdekt u, voor lange tijd voor buitenlandse bezoekers onbereikbare, Brava.

Of u nu op zoek bent naar een relaxte strandvakantie, een actieve wandelreis of een trip die u verschillende gezichten van de eilandengroep toont. Een reis naar de ‘eeuwige zomer’ reserveren we graag voor u.

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Contactformulier | Brochure-aanvraag | Offerte-aanvraag

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie?

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding