Sanne Bouwman

Reisadviseur uit Rotterdam

06-18053362

Hardlopen boven de Poolcirkel

Hoe gaaf is het als je boven de Poolcirkel, in het Noorden van Noorwegen, de halve marathon zou kunnen lopen? En gelukkig kun je ook meedoen als je minder lange afstanden loopt: er is ook een 5 en 10 km run! Naast deze once-in-a-lifetime run biedt Noorwegen natuurlijk ook een spectaculair landschap en een paar hele bijzondere excursies om dit allemaal te beleven! In het reisvoorstel (zie onderaan) vind je wat mogelijkheden op een rij. Uiteraard is alles nog verder naar jullie eigen wensen in te plannen, dus een dag langer/korter, extra excursies, meer vrije tijd. Alles is mogelijk! Neem gerust contact op voor meer informatie of als je wilt boeken! 

Tromsø – het Parijs van het NoordenTromso

Voor een stad op zo'n 300 km ten noorden van de poolcirkel is het er opvallend levendig en trendy, met veel bars, restaurants en winkels. Omringd door water, eilanden en de besneeuwde fjorden voel je je in een bijna surreële wereld. Tromsø is het ideale vetrekpunt voor vele mooie excursies om de omgeving te ontdekken. Uiteraard ga je hier vandaan op zoek naar het magische noorderlicht, ga je een mooi stuk door de natuur sleeën met de husky’s en ga je walvissen spotten vanaf het water.

De Polar Night Half Marathon

De run boven de poolcirkel is echt een unieke belevenis! Je start in de middag en dan is het al donker. Je rent eerst door een gezellig verlicht Noors dorp met wat heuveltjes en dan een flinke tocht richting de luchthaven langs de ruige kust van het eiland. Je kunt alle soorten weer meemaken tijdens de marathon. Soms zal je door de sneeuw met spikes moeten lopen (daar verkrijgbaar), een andere keer is het weer ijskoud met snijdende wind en hagelbuien. Hier moet je op alle weersoorten voorbereid zijn! Het bijzondere aan deze run is ook dat het heel kleinschalig is, vorig jaar slechts 2100 deelnemers. En een groot deel van die deelnemers komt uit een ander land dan Noorwegen. Er doen wel 54 nationaliteiten mee!

PolarNightMarathon

Interesse?

Een 5-daagse reis van 3-7 januari boek je al vanaf € 799 pp inclusief een heel gaaf 4-sterrenhotel met uitzicht op de schitterende haven van Tromsø ! Bekijk deze voorbeeldreis voor een reisschema met informatie over het hotel en de excursies. Neem voor meer informatie contact met me op via 06-18053362.

 

 
Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding