Dianne Hoffer-Grent

Reisadviseur uit Hoogkarspel

0228-564255

Zuid-Afrika: de wereld in 1 land!

juli/augustus 2005

'Slechts' vier weken lang heb ik door dit prachtige land gereisd. Een ding is zeker: ik kom hier zeker eens terug. Het land heeft een prima wegennet, zelfs de onverharde wegen zijn goed te doen. Ook was ik onder de indruk van de supervriendelijke, vrolijke en behulpzame bevolking. Nooit heb ik mij onveilig gevoeld. De geuren en kleuren van de indrukwekkende Afrikaanse "Bush" zal ik mijn hele leven niet meer vergeten!

Dit is de ROUTE die we, met huurauto, hebben afgelegd:
Johannesburg - Pretoria - Tzaneen - Sabi Sands + Timbavati, Mpumalanga (rand van Krugerpark) - Hazyview - Nelspruit - White River - Swaziland - Johannesburg.

Toen binnenlandse vlucht: Johannesburg - Port Elizabeth, om daar de bekende Tuinroute naar Kaapstad te doen:
Port Elizabeth - Addo National Elephant Park - Plettenberg - Knysna - George - Swellendam - Franschhoek/Paarl/Stellenbosch - Kaapstad - Hermanus - Kaapstad

Enkele HIGHLIGHTS van deze indrukwekkende reis:

SAFARI'S
We verbleven o.a, in een prive park in het Sabi Sad Reserve aan de zuidwest kant van het Kruger Park, in een stenen cottage met rieten daken in safaristijl met uitzicht op een klein meertje. Bij aankomst zien we direct al 9 nijlpaarden aan de overkant (zo'n 60 meter slechts) liggen, woh! Vanuit ons eigen cottage met o.a. buitendouche hebben we een prachtig uitzicht op het meer en met champagne in onze ene hand en de camera in de andere, beleven we onze eerste safarimomenten. Er staan ons 3 x vroege ochtend en 3 x namiddag/avond (waaronder een wandelsafari) te wachten. Tijdens deze safari's hebben we de Big Five (neushoorn, olifant, leeuw, buffel en luipaard) waargenomen, maar ook cheeta's, giraffen, zebra's, impala's, hyena's, buffels, wrattenzwijntjes, gnoes, bavianen en kudoes. Tijdens de middag/avond safari wordt na de ondergang van de zon de tocht vervolgd in het donker, zeer spannend, wij kwamen 3 neushoorns tegen die uit het niets opdoken vanuit de struiken! Met behulp van een grote spot wordt gezocht naar de nachtdieren. Bij terugkomst in het kamp wacht ons een heerlijk Afrikaans diner in de boma bij het open vuur en onder de schitterende Afrikaanse sterrenhemel. Zeer romantisch en uniek om mee te maken!

PLETTENBERG: dolfijnen, walvissen en haaien spotten, duiken met haaien!
KNYSNA: goede golfmogelijkheden, Featherbed Nature Reserve, Elephant Park (rijden op de rug van een olifant!)
TSISIKAMMA NATIONAL PARK: bestaat uit 2 delen, een kust- en een bospark. Prachtige wandelingen kun je hier tussen oeroude woudreuzen maken!
STELLENBOSCH / FRANSCHHOEK / PAARL: het wijngebied en culinaire centrum van Zuid-Afrika, niet alleen culinair genieten hier, maar wederom een schitterende natuur met heuvels en bossen. Hiertussen liggen de wijngaarden met in de dalen fraaie Kaap-Hollandse huizen.

KAAPSTAD: we verbleven in een stijlvol guest house aan de voet van de Tafelberg in een rustige wijk op slechts enkele minuten van de bekende Kloof Street met de vele restaurants en bars. Kaapstad mag zich met recht een van de mooiste steden van heel de wereld noemen! De stad ligt prachtig op een schiereiland.

Must see's in deze stad:
- Het Victoria & Albert Waterfront, in de volksmond Waterfront genoemd, is het walhalla voor winkelliefhebbers. Hier vind je boetieks van grote modemerken maar ook alternatieve kledingzaakjes, cadeaushops, costmestica- en gezondheidswinkels en tientallen etnische winkeltjes
- Robbeneiland: ligt 11 km ten noorden van Kaapstad in de Atlantische Oceaan en is beroemd geworden als de plek waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten.
- Kaapstad mag met recht trots zijn op haar stranden want deze behoren tot de mooiste stadsstranden ter wereld! Vooral die aan de Atlantische oceaan zijn geweldig. Voor ieder wat wils: er zijn speciale stranden voor gezinnen, surfers, dierenliefhebbers,de rich and famous...
- Government & Company Gardens: voor een groot deel voetgangersdomein en is alleen al de moeite waard vanwege de parkaanleg en de (parlements)gebouwen
- Tafelberg: zowel wandelend als met een kabelbaan kom je boven, waarbij je met helder weer een schitterend uitzicht over Kaapstad en wijde omgeving hebt. Tevens is bovenop de berg een uitgestrekt park waar enkele uren kan worden rondgelopen.
- Kaap de Goede Hoop / Kaappunt: de samenkomst van de Indische en Atlantische oceaan!

HERMANUS
Internationaal bekend als de enige plaats waar walvissen van zeer nabij zijn te bekijken. Tussen juni en november loopt de walvisheraut met een zeewierhoorn en een groot bord langs het walvis wandelpad om te toeristen op de hoogte te houden van de vertoning van walvissen. Het is een gezellig toeristenplaatsje met ook enkele interessante wijnkelders.

Bel of mail mij voor het uitgebreide verslag van mijn reis!

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding