Dianne Hoffer-Grent

Reisadviseur uit Hoogkarspel

0228-564255

Turkse Riviera

april 2010

Turkije is al jaren de lieveling van vakantieminnend Nederland. Dat is niet zo vreemd. Of u nu een liefhebber bent van mooie stranden of van eeuwenoude en moderne cultuur, Turkije heeft het. De fantastische kust trekt elk jaar weer miljoenen gasten die willen genieten van het mooie weer.

Turkije biedt alles voor een onvergetelijke vakantie. Kleine strandjes in schitterende baaien of juist uitgestrekte lange zandstranden bieden u alle mogelijkheden om te zwemmen, te zonnen of watersporten te beoefenen.

Cultuur vindt u in Turkije in overvloed. In het hele land zijn oneindig veel overblijfselen te vinden van een lange en rijke geschiedenis, van de eerste beschavingen op aarde tot het recente verleden. Doordat de regio bewoond is geweest door talrijke volkeren is de historische rijkdom zeer divers.

Als je naar de Turkse Riviera gaat vlieg je aan op Antalya. Antalya, ook wel de parel van de Turkse Rivièra genoemd, is de hoofdstad van de provincie met ongeveer 1.000.000 inwoners. Antalya is de belangrijkste vakantiebestemming van Turkije en is een stad vol contrasten. Het is één van de meest belangrijke steden van Turkije met een zeer rijk verleden en is gelegen aan de voet van het imposante Taurusgebergte. Deze met pijnbomen begroeide bergen klieven zich diep in de schitterende zee waardoor het een grillige kustlijn vormt met rotsachtige spitsen en geïsoleerde baaien. Een bezoek aan de grote bazaar is een echte must!

LARA
Vanuit de luchthaven van Antalya is het slechts 10 minuten rijden naar de 1e echte vakantieplaats, de Golden Boulevard in Lara. Prachtige en grote luxueuze hotels doemen op, waar het goed toeven is voor veelal families.

BELEK
Belek ligt ca. 30 km ten oosten van Antalya en biedt in de naaste omgeving prachtig ongerepte natuurgebieden, romantische zandduinen begroeid met pijnbomen, dichte eucalyptuswouden, kilometers lange stranden die uitnodigen tot een strandwandeling en schitterende hotels voor de verwende vakantieganger.

De natuurliefhebber kan in Belek werkelijk zijn hart ophalen. Belek is de veilige thuishaven van de vele bijna uitgestorven vogelsoorten en de welbekende Caretta schildpadden.

Belek is door de aanwezigheid van een groot aantal golfbanen een golfbestemming bij uitstek. Naast het golfen kunt in Belek prima wandelen, joggen en tal van watersporten beoefenen. Voor een dagje uit is een bezoek aan Perge, de opgravingen van de antieke stad uit 1500 v.Chr, de watervallen van Kursunlu of het levendige Kaleici, de oude jachthaven van Antalya, zeker de moeite waard.

KEMER
Kemer heeft de laatste jaren werkelijk een facelift ondergaan! Deze stad, dat ooit een vissersdorpje was, is gelegen aan de voet van het reusachtige Taurusgebergte, Kemer ligt 45 km van Antalya verwijderd en is door de jaren heen uitgegroeid tot een prachtig, indrukwekkend vakantieoord met een moderne jachthaven, gezellige barretjes, restaurants en exclusieve boetieks.

De populariteit van Kemer blijft groeien en ondanks dat is het landschap nagenoeg ongerept en wordt het niet ontsierd door moderne hoogbouw. Bijna alle hotels en appartementen zijn laagbouw en het centrum is deels autovrij. Kemer is omgeven door vier baaien (Göynük, Camyuva, Beldibi en Tekirova) en heeft een bosrijke omgeving met pijnbomen. Tussen al dit natuurschoon liggen een aantal uitstekende hotels en vakantieparken waarvan ik er verschillende zelf heb bezocht, zodat ik u prima kan adviseren welke het beste bij u past.

SIDE
Side, een voormalig vissersdorpje op een schiereiland, ligt 75 km ten oosten van Antalya en is één van de bekendste historische en antieke plaatsen van Turkije. Bijna geen andere stad kent zo'n grandioze synthese van antiek en modern. Side is gelegen tussen sinaasappelboomgaarden, katoenvelden en schitterende bloementuinen.
Side is tegenwoordig een waar openluchtmuseum, bezaaid met zeer interessante bezienswaardigheden. Bij de ingang van dit oord staat het antieke theater en de machtige stadsmuur met de boogpoorten. Dit theater met een lange zuilengalerij is het oudste van de streek. Een wandelpad langs de schilderachtige vissershaven leidt u via mooie en goede restaurants naar de Agora tempel, de Athene tempel en de Apollo tempel, die vooral bij zonsondergang een prachtig beeld geven.

Populariteit dankt Side o.a. aan de langzaam aflopende zandstranden, de ruïnes, de gezellige winkelstraatjes, de prachtig groen beboste omgeving en het bruisende culturele leven. Denk bijvoorbeeld aan het International Culture & Art Festival dat jaarlijks in september vele bezoekers trekt.

Ook in Side en omgeving ken ik vele hotels en appartementencomplexen persoonlijk, dus neem contact met mij op voor een passend en perfect advies!

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding