Dianne Hoffer-Grent

Reisadviseur uit Hoogkarspel

0228-564255

Ibiza, óók voor families!

mei 2010

Ibiza is een klein eiland met vele gezichten. Alles draait om genieten op Ibiza. Bijzondere maaltijden op prachtige locaties aan zee of tapas in de kleine straatjes in het hart van de prachtige oude hoofdstad.

Overdag straalt het vakantie-eiland Ibiza rust uit en kun je genieten van de prachtige intieme baaien of een trip maken door het met pijnbomen beboste binnenland. Een must op Ibiza is een bezoek aan een hippiemarkt of de hoofdstad 'Eivissa' met het prachtige middeleeuwse D'alt Villa. Tevens heeft Ibiza een prachtig heuvelachtig landschap met veel bossen, windmolens en oude wachttorens.Ik verbleef tijdens deze studiereis in het bruisende Playa d'en Bossa, op zo'n 10 minuutjes van Ibiza-stad.

De 2e dag stapten we op de fiets om verschillende hotels te bezoeken, ideaal om dit per fiets te doen, zo zie je de bestemming op z'n best. Ik heb een echt goed familiehotel mogen bekijken, evenals een hip en trendy hotel.In dit strakke, moderne hotel kregen we een heerlijke lunch aangeboden. Tapas in overvloed en wat een lol om wat zwembadgasten. Het was maar goed dat 's middags weer moesten fietsen om de nodige caloriën er weer af te trappen. De fietstocht naar Figueretas en Ibiza stad was gezellig en leerzaam, we kregen een goede indruk van de korte afstanden tussen de plaatsen en zagen zo op een snelle manier alle highlights!
's Avonds kregen we weer een heerlijk diner voorgeschoteld, waarna we weer vertrokken om het nachtleven van Ibiza te ontdekken. We werden als echte VIP's onthaald in het Pacha hotel, de champagne smaakte heerlijk en de stemming zat er goed in! Via de gastenlijst mochten we zo binnenlopen in de populairste club van Ibiza, de Pacha! Tot in de vroege uurtjes hebben we gedanst.......

Na dus een korte nacht verschenen we de volgende ochtend met kleine oogjes aan het ontbijtbuffet. Toch hadden we veel zin in vandaag. Nu zouden we de rest van het eiland gaan ontdekken. Nadat we de sleutel kregen van, hoe toepasselijk ook, de Seat IBIZA's en Leon's, konden we van start. Af en toe was het lastig om bij elkaar te blijven maar toch kwamen we allemaal tegelijk aan bij de eerste stop; een leuk appartementencomplex geschikt voor zowel families, stellen en jongeren.

Hier kon ik gelijk zien dat Ibiza meer is dan alleen een party bestemming. Deze kindvriendelijke accommodatie met zeer ruime balkon was de aanzet tot een dag vol met kindvriendelijke accommodaties.
Na een klein omweggetje richting in het noorden, kwamen uiteindelijk in San Antonio, waar we weer een leuk hotel bezochten. Deze accommodatie was dus geschikt voor zowel families als jongeren die lekker vanuit een rustige locatie in deze bruisende badplaats willen verblijven. De tour ging weer verder richting een lieflijk appartementencomplexje waar we hartelijk werden ontvangen door de eigenaresse. Deze topaccommodatie maakt zijn naam als repeater acco meer dan waar! Op naar de paella dan maar, maar niet zonder eerst te stoppen langs 1 van de mooiste baaien van Ibiza, Cala Comte. Het leek wel een shoot voor 1 of ander fancy blad, zoveel foto's werden er van elkaar gemaakt!
Uiteindelijk bij Blanco Sol de laatste stop voor vandaag. Het was tijd om de lekkerste paella van het eiland te gaan proeven. Rosa en Antonio hadden goed hun best gedaan, want hij smaakte heerlijk!

Kortom: wat heeft dit eiland mij verrast! Ibiza is mooi, gezellig, hip en een bestemming voor gezinnen, jongeren, stellen, eigenlijk iedereen en dat verraste mij. Natuurlijk vind je er de bekende clubs waar de wereldbekende DJ's draaien maar Ibiza heeft ook gezellige badplaatsen met boulevards waar je heerlijk kunt slenteren. Een autootje huren en rondrijden over het eiland of winkelen in Ibiza-stad. Wat een mooie stad met het oude gedeelte wat 's avonds als een sprookje is. Een stedentrip Ibiza-stad is zelfs de moeite waard, leuke boetiekjes, romantische terrasjes en een haven met de mooiste jachten.

Kortom, een pareltje op slechts 2 uur vliegen!

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding