Dianne Hoffer-Grent

Reisadviseur uit Hoogkarspel

0228-564255

Fuerteventura & Lanzarote (Canarische Eilanden)

november 2003

FUERTEVENTURA
Om 15.00 uur landen we op het vliegveld van Puerto del Rosario in Fuerteventura.
De naam van het eiland zegt het al; fuerte = hard, en ventura = wind en dat merken we gelijk bij aankomst.
We moeten met de bus een half uurtje rijden om in Corralejo te komen. Heerlijk hotel hebben we.

De volgende dag staat onze huurauto klaar bij het hotel en we rijden in de richting van Antigua.
Hier maken we een korte stop om het oude kerkje op het plein te bekijken. In het dorpje is niet veel te doen. Het is zondag.
We rijden zuidwaarts naar het plaatsje Tuineje. Ook hier is een oud kerkje te bezichtigen.
Op het plein staat een gezellig barretje en bestellen er een bakje koffie.
De eigenaar is een aardige man die ons van alles vertelt over het dorpje en de feesten die er in september en oktober gevierd worden. Van Tuineje vervolgt onze tocht naar Páreja. Onderweg zien we een meer in het vulkaanlandschap. We rijden er naartoe.Het blijkt een natuurreservaat te zijn waar zeldzame vogels zitten. Het is er ontzettend mooi. Uiteindelijk arriveren we in Páreja. Het dorp heeft een klein centrum met mooi bijgehouden tuinen. De Bougainvillias staan hier prachtig in bloei.
We eten een broodje in het park en rijden dan verder naar Ajuy aan de kust.
We rijden door tot we niet meer verder kunnen en eindigen op een zwart lavastrandje met prachtige rotsformaties. Er is een pad gemaakt zodat we over de gigantische rotsen naar boven kunnen lopen. Bovenop de rotsen hebben we een mooi uitzicht over de oceaan en het dorpje.
Dan gaan we weer terug richting Páreja en rijden naar Betancuria. Op dit gedeelte van het eiland is het veel groener dan de rest. De rivieren staan wel droog, maar hier en daar zien we wat groenigheid.
Onderweg stoppen we bij de vele lookouts waar we uitkijken op de mooie bergen. Op sommige punten kunnen we de zee zelfs zien.

Bij de lookouts komen er kleine eekhoorns nieuwsgierig kijken wat wij daar doen.Een stukje verder zien we in een dal een stuwmeer waar het ook weer groen is. In Betancuria nemen we een hapje tapas bij Casa Santa Maria. Een typisch Spaans restaurantje dat er erg gezellig uitziet. We zetten inmiddels onze laatste tocht in naar El Cotillo aan de kust in het noordwesten van het eiland. De rit is weer prachtig. Onderweg stoppen we bij een van de vele windmolens die verspreid staan op het hele land. El Cotillo is een paradijs voor surfers. Tussen de grote rotsformaties is een mooi strand en de golven zijn erg hoog.
Terug in Corralejo eten we bij Waikiki restaurant aan het strand. We nemen de specialiteit fondue. Op een ijzeren torentje met pinnen hang je het vlees terwijl het gaar word gebakken door de oliebranders.

De volgende dag gaan we naar het grote bekende strand van Corrralejo, zo'n 5 autominuutjes vanuit ons hotel.
Schitterende en indrukwekkende witte zandduinen doemen op en daar aangekomen vinden we vele kite- en windsurfers, die gretig gebruik maken van de harde wind.

Voor de kust van Corralejo ligt het kleine eiland Lobos, dat met een geregelde boot bereikbaar is en waar je prima kunt duiken of wandelen. Op het eiland bevinden zich vulkaankegels, duinen, zoutpannen en stranden. Ook is er een visrestaurantje.Wij nemen 's ochtends de eerste boot erna toe, heerlijk rustig is het nu nog. Op het moment dat de meeste toeristen richting Lobos gaan, nemen wij de boot alweer terug op zoek naar een zonnig terrasje!

LANZAROTE
Vandaag doen we een dagje Lanzarote! Vanaf de haven van Corralejo is het een half uurtje varen. Op Lanzarote stappen we in de bus richting het beroemde Nationale Park Timanfaya. Het bestaat uit vulkaankraters, lavavelden etc. Op een magmakamer wordt op verschillende manieren getoond hoe warm het op geringe diepte onder de grond is. Grind op slechts 10 centimeter diepte kan niet in de hand worden gehouden omdat het te heet is. Op één meter diepte wordt een stuk stro tegen het steen gehouden dat spontaan ontbrandt. Wanneer een emmer water in een gat in de grond wordt gegoten spuit dat met grote kracht omhoog.
Een belangrijke kunstenaar op Lanzarote was César Manrique die veel heeft gedaan om het oorspronkelijke karakter van het eiland te behouden. De gids laat ons het vroegere woonhuis van César Manrique zien. Wij rijden door naar de cactustuin bij Guatiza, het uitzichtpunt Mirador del Rio en de lavatunnels van Jameos del Agua, prachtig!

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding