Montenegro

De parel van de Middellandse Zee, uniek in vele opzichten. Nergens anders vindt u zoveel natuurlijke schoonheid, milde stranden, heldere meren, snelle rivieren en prachtige bergen in zo'n compacte omgeving als in Montenegro. 

Adriatische kust, geweldig meren, nationale parken, bergen

Met een prachtige Adriatische kust, geweldige meren, 5 nationale parken en prachtige bergen, wordt dit kleine, maar buitengewoon mooie land begrensd door Albanië, Kosovo, Servië, Bosnië en Kroatië. Podgorica is Montenegro’s hoofdstad, terwijl Cetinje wordt uitgeroepen tot koninklijke hoofdstad. Montenegro is een zeer veilige bestemming voor alle toeristen over de hele wereld.

Montenegro is een land met een rijke cultuur. Het kan best een uitdaging zijn om te beslissen waar heen te gaan en wat te zien. We kennen de strijd, dus wij hebben een lijst gemaakt van TOP 5-plaatsen voor een bezoek aan Montenegro.

Onze TOP 5

1 Kotor

Omringd door donkere bergen, is de stad opmerkelijk en verbluffend mooi en de oude binnenstad van Kotor is een Venetiaans doolhof van geplaveide straten. We garanderen dat u onder de indruk zult zijn van Kotor en de hele baai van Boka Kotorska

Budva

Budva is het bruisende hart van Montenegro. Mooie en modern ingerichte stranden bieden een onvergetelijke sfeer. En dan heeft u ook nog eens de keuze uit genoeg restaurants en uitgaansgelegenheden. Stranden zijn er in overvloed aanwezig, maar onderschat ook niet de historie. De oude stad van Budva is een must see voor cultuurliefhebbers.

3 Sveti Stefan

Een van de meest beroemde en prestigieuze plaatsen in Montenegro is Sveti Stefan (St Stephen) en ligt op slechts 15 minuten van Budva. Het kleine eiland Sveti Stefan ligt vlak bij de Montenegrijnse kust en was vroeger een vissersdorp. Tegenwoordig is het een luxe oord. Het eiland zelf is erg klein, verbonden met het vasteland alleen door een smalle brug, met de huizen dicht op elkaar gepakt bovenop de rotsen. Huur hier een villa met privézwembad en terras met een prachtig uitzicht op de zee. Het eiland is een perfecte mix van rustiek en elegantie.

4 Perast

Perast is een van de mooiste kleine plaatsen in Boka Bay, gelegen op slechts een paar kilometer van Kotor. Deze kleine stad heeft 16 kerken en 17 voorheen grote paleizen. De beroemdste bezienswaardigheden van Perast liggen eigenlijk in het midden van de wateren - twee pittoreske eilanden met ieder een eigen verhaal. Als UNESCO-werelderfgoed is dit een must-visit.

5 Lake Skadar

Onbeschrijfelijk en in veel opzichten uniek is dit grootste meer op het Balkan-schiereiland. U moet echt met eigen ogen zien om te geloven dat zo'n plek van natuurlijke schoonheid inderdaad bestaat. Het is een prachtig gebied met steile bergen, eilandkloosters en schoon water. Volgens de legende is het meer gecreëerd door de tranen van een elf, en na een blik op het magische meer, begint u misschien wel in sprookjes te geloven.

Bron: visit-montenegro.com

Montenegro vakanties zoeken en boeken

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Montenegro - De parel van de Middellandse Zee

 

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club selectie

Budva, Montenegro
v.a.€ 447p.p.
incl. vlucht
 15-10-2023, (9 dgn)        Meer fotos
Meljine, Montenegro
v.a.€ 472p.p.
incl. vlucht
 14-10-2023, (8 dgn)        Meer fotos
Igalo, Montenegro
v.a.€ 477p.p.
incl. vlucht
 04-05-2024, (4 dgn)        Meer fotos
Baosici, Montenegro
v.a.€ 484p.p.
incl. vlucht
 17-04-2024, (8 dgn)        Meer fotos
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding