Europa

Litouwen

Litouwen

Het kleine Litouwen kan bogen op een lange lijst van UNESCO-sites voor cultureel en natuurlijk erfgoed.

Kom en ontdek de wilde weiden en bossen van het land, de verwaaide duinen van de Koerse Spit, de heidense wortels van Litouwen in Kernav? en het spel van architecturale stijlen in Vilnius en Kaunas.

Oostzee

Litouwen - De Oostzee is mooi en de golven soms enorm en ruig.

De Oostzee is mooi en de golven soms enorm en ruig. Maar wanneer de zee kalm is, heeft hij een adembenemende schoonheid. Tegenwoordig is de Oostzee een plaats die geliefd is bij vissers, ervaren zeilers en cruiseschepen. De reizende zandduinen in Koerse Spit National Park zijn een van de grootste van Europa en door UNESCO beschermd erfgoed.

Wijk af van de gebruikelijke toeristische routes en u zult zien dat de mogelijkheden in Litouwen onuitputtelijk zijn. Marathons, kiteboarden in de Koerse lagune, springen van de hoogste bruggen, avondeten in een luchtballon, nachtwandelingen door moerassen, fietstochten over heuvels naar mooie forten en onverwachte ontmoetingen tijdens een wandeling op het platteland. Het kan allemaal in Litouwen.

Top 5 van bezienswaardigheden:

Vilnius

Litouwen - Vilnius is de moderne en sfeervolle hoofdstad van Litouwen

Deze hoofdstad is onder Nederlanders relatief onbekend. Toch doet Vilnius in niets onder aan andere Europese hoofdsteden. Vilnius is de moderne en sfeervolle hoofdstad van Litouwen. Er heerst een prettige sfeer: aan de ene kant heeft de stad vanwege haar omvang iets van een metropool, maar aan de andere kant heeft het een overzichtelijk centrum met ruime open pleinen en ook iets heel intiems met haar smalle straatjes en charmante historische gebouwen.

Kaunas

Kaunas is de tweede stad van Litouwen met veel bezienswaardigheden. Hier vindt u de grootste kerk van de Baltische staten (met uitzichtsplatform op het dak!) en een prachtige historische binnenstad.

Kruisberg

De Berg van Kruizen of Kruisberg (Litouws: Kryžiu kalnas) is een (inter)nationaal bedevaartsoord zo'n 12 km ten noorden van de stad Šiauliai, 

Koerse Schoorwal

Een mooie lagune gescheiden met de zee door een unieke duinenrij. Op de schoorwal liggen pittoreske dorpjes met Pipi Langkous huisjes.

Kasteel Trakai

Litouwen - Kasteel Trakai

In het district en nationaal park Trakai bevinden zich ongeveer 200 meertjes. Het bekendste en grootste meer is Galve met een oppervlakte van 388 hectare. Op een van de vele eilandjes in dit meer is het prachtige kasteel van Trakai gebouwd.

Litouwen info

Litouwen is de grootste van de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen, ongeveer net zo groot als Nederland en België bij elkaar. Er wonen rond de 3 miljoen mensen. De hoogste temperaturen zijn in de maand juli, tot zo'n 25-30 graden. Het voor- en najaar zijn ook goede jaargetijden om het land te bezoeken. De winters zijn koud, het kan er overdag dan soms -20 graden worden.  Voor Nederlanders en Belgen is het een goedkoop vakantieland.

Litouwen vakanties zoeken en boeken

Litouwen vakanties zoeken en boeken

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding