Europa

Georgië

  • pic 1

Georgië

Natuur- en cultuurliefhebbers opgelet, Georgië wacht op u.

Een ruig en prachtig land, gelegen in de Kaukasus. Een land van trotse volkeren, een eeuwenoude cultuur en spectaculaire berglandschappen. Laat u in Georgië verrassen door de hoofdstad, Tbilisi. Rij over de Military Highway, de oude handelsroute tussen Rusland en Perzië. Aanschouw eeuwenoude kerken en kloosters, aangezien Georgië een van de oudste Christelijke naties is. Bosrijke gebieden, afgelegen steppen, groene bergweiden en een rijke, unieke flora en fauna. Als dit u aanspreekt dan is reizen door Georgië geknipt voor u.

Georgië is altijd al een kruispunt van culturen geweest in de hoofdstad Tiblisi treft u dan ook kerken alsmede synagogen en moskeeën. Daarnaast zijn Russische, Perzische, Joodse en Griekse invloeden duidelijk terug te vinden in de bouwwerken in de stad. Wanneer u toch in de stad bent, gaat u eens binnen bij de archeologische collectie van het Georgische Staatsmuseum, de moeite waard.

Niet ver buiten de hoofdstad ligt de stad Mtskheta. In deze plaats staat de belangrijkste kerk van het land. Zelfs zo belangrijk dat de 11e eeuwse Svetitskhoveli Kathedraal tot UNESCO Werelderfgoed is uitgeroepen.

Al reizend door deze voormalige Sovjetrepubliek Georgië hoort u vroeger of later het verhaal over het Gulden Vlies. De legende gaat dat het in dit land bewaard werd alvorens Jason en zijn Argonauten het mee naar Griekenland namen. Of het waar is…?

Nog niet veel westerlingen reizen naar Georgië, gaat u het avontuur aan?

Tip: Combineert u Georgië eens met buurland Armenië.

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvraag | Offerte-aanvraag

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding