JAMAICA

Jamaica, dromen van een van de meest tropische Caribische bestemmingen

 

 

 

Jamaica is zo'n eiland onder de Caribische zon dat ontdekt moet worden door echte levensgenieters. Wie er eenmaal is geweest, heeft voorgoed zijn hart verpand aan de prachtige stranden, het relaxte leven, het heerlijke eten, het groene binnenland, de klaterende watervallen, de ritmische muziek en de vriendelijke mensen.

“Het land van hout en water”

“Het land van hout en water”, zo noemden de voormalige inwoners, de Tainos, het eiland Jamaica. Het tropische achterland, de dichtbeboste Blue Mountains (2256m) en heuvels, vormen nog steeds het decor van een mystieke bestemming met vele rivieren, watervallen, idyllische baaien en lange zandstranden.

kleurrijk paradijs

Voor liefhebbers van tropische bloemen en varens is het een kleurrijk paradijs, terwijl u op andere plekken de nationale vogel, kolibrie Doctors Bird, uit de hand eten kunt geven. Vaar op een de rivieren op bamboevlot relaxt langs oevers met fruitplanten, exotische bomen en bamboeplanten. Of  koel af bij een wandeling door een van de vele watervallen zoals de Dunn’s River Falls, afkoeling gegarandeerd!!

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Duik in de geschiedenis

Als cultuurliefhebber bezoekt u een van de vele lokale handnijverheidsmarkten, kleurrijke groenten- en fruitmarkten, pittoreske dorpen zoals Falmouth, Port Antonio en Black River. Verschillende plantagehuizen en musea zijn over het gehele eiland te bezichtigen. Duik in de Afrikaanse geschiedenis van de Maroons, de Piraten van Port Royal en bij en bezoek aan een Rastafi-gemeenschap wordt duidelijk dat zij een relaxte en spirituele levensstijl aanhouden.

De invloed van de Jamaica muziek op de hele wereld is enorm. Ska, mento, hip-hop, dancehall en reggae zijn nu overal te horen. Reggaeliefhebbers bezoek Nine Mile bij Ocho Rios en het Bob Marley Museum in Kingston. Of wenst u een van de vele Reggae concerten en festivals te bezoeken?

Bezoek Filmlocaties

Filmlocaties zijn er genoeg op het eiland. De eerste 13 James bond boeken werden in Oracabessa geschreven (Golden Eye resort) en dat Jamaica was de filmlocatie voor Dr No, Live & Let Die en vele anderen.

Naast het comfortabele all-inclusive hotels beschikt Jamaica over een groot aantal boetiek hotels, kleinschalige lokale hotels waarbij de nog meer in contact komt met de lokale Jamaicanen. Zij nemen je graag mee naar een gospel dienst, leren je met Jamaicaanse specerijen, groenten en fruit te heerlijkste gerechten voor te bereiden.

Jamaica per huurauto

Jamaica ontdekt u het beste door een rondreis te maken over het prachtige eiland. Of u dat doet per huurauto of een georganiseerde tour, u beslist. U richt zelf uw reis in zodat de voor u perfecte elementen tijdens een reis samenvallen. 

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Yeah man, droom alvast van Jamaica, Jamaica wacht op U !!

Jamaica - Weet u al hoe u Jamaica gaat ontdekken?

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbodThe Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Contactformulier | Brochure-aanvraag | Offerte-aanvraag

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding