Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

Stedentrip Venetië

Stedentrip Venetie

Uniek!

Venetië is een unieke stad welke geheel gebouwd is op vele eilandjes en een ideale stad voor een fantastische stedentrip. U loopt er door de smalle steegjes, over bruggetjes, u pakt een van de vele gondeltjes, gaat een kerk in of u brengt een bezoek aan het Dogenpaleis of de schitterende Basiliek van San Marco. 

Gigantische aanbod aan bezienswaardigheden

U zult tijdens uw stedentrip Venetië hoe dan ook betoverd worden door het gigantische aanbod aan bezienswaardigheden van deze sprookjesachtige, rijke koopmansstad! Venetië is werkelijk één groot openluchtmuseum. 

Canal Grande

Tijdens uw stedentrip aan Venetië komt u ogen te kort. Deze sprookjesachtige stad zal zeker indruk op u maken. Vaar over de beroemde Canal Grande, een kanaal van bijna 4 kilometer dwars door Venetië, met aan weerszijden prachtige voorbeelden van koopmanshuizen.

De Ca' d'Oro (Het Gouden Huis) is één van de belangrijkste koopmanshuizen aan het Canal Grande. Het belangrijkste en bekendste plein is Piazza San Marco. Aan dit plein vindt u ook de basiliek en het Dogenpaleis. De Brug der Zuchten verbindt het Dogenpaleis met de “prigioni”, de gevangenis. Volgens de legende heeft de brug zijn naam gekregen door het gejammer van de gevangen die op weg waren naar hun verhoor.

Rialtobrug

Ook de Rialtobrug is een bezienswaardigheid tijdens uw stedentrip Venetië. Het is de oudste brug van de stad. Alleen al eigenlijk rondlopen in Venetië is voldoende om betoverd te raken door deze bijzondere stad.

TIP:

Boek een gondeltocht tijdens uw stedentrip Venetië en bezoek ook eens de omringende eilanden zoals Murano en Burano. Het rustieke eiland Burano is van verre al te herkennen met zijn gekleurde huizen en de hoge toren van de kerk. Burano is vanaf Venetië bereikbaar per “vaporetto”. 

Autovrij

Venetië is een autovrije stad en er rijden dus geen bussen, taxi’s of trams. In plaats daarvan is er de  “vaporetto”, een grote busboot die u op verschillende belangrijke plaatsen in de stad stopt. Er zijn diverse kaarten te koop, waaronder kaartjes die meerdere dagen geldig zijn.

gondels:

U kunt ook gebruikmaken van de Venetiaanse gondels. Het vaste tarief hiervoor is €100 voor 50 minuten. In Venetië zijn drie bruggen die verschillende delen van de stad met elkaar verbinden.

Daarom zijn er verschillende plekken waar u met een soort pontje, een “traghetti”, naar de overkant gebracht wordt. Voor deze gondel betaalt u ongeveer €0,50. U kunt ook een watertaxi nemen maar deze zijn niet goedkoop. 

Winkelen

Qua winkelen is Venetië van alle markten thuis. Het is onmogelijk om na uw stedentrip Venetië zonder souvenir thuis te komen. Rondom het San Marco plein bevinden zich de bekende, dure en chique modezaken. In de arcaden van het plein kunt u terecht voor sierraden in een van de vele gerenommeerde juwelierszaken.

Extreem veel souvenirwinkels 

Verder zult u tijdens uw stedentrip Venetië extreem veel souvenirwinkels, antiekwinkeltjes en shops tegenkomen waar u fraaie Venetiaanse maskers kunt kopen en natuurlijk: schoenenwinkels.Want wat is een Italiaanse stad nu zonder schoenenwinkels?

Een gezellige plek om te winkelen is de Strada Nuova. Dit is een drukke straat in een gewone wijk in Venetië, waar winkels te vinden zijn die “normale” prijzen hanteren. 

Venetiaanse keuken

De Venetiaanse keuken bestaat vooral uit zeevruchten en vis. De prijzen van de restaurants in de omgeving van het Piazza San Marco liggen relatief hoog.

Aangeraden wordt om een restaurantje te kiezen in één van de gezellige steegjes. Uiteraard mag echt Italiaans ijs tijdens uw stedentrip Venetië van een “gelateria” niet ontbreken. Rond de Rialtomarkt vindt u vele kroegen en cafés.

Stedentrip Venetië zoeken en boeken

Via het zoekvenster kunt u uw stedentrip Venetië reizen zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale stedentrip Venetie aanbod.The Travel Club biedt het grootste aanbod aan stedentrips en stedenreizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. 

Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding