Special September

Untamed Wandel en trektochten door India-Azie

Wandel en trektochten door Azië

'U zult uw hart verliezen aan de allervriendelijkste bewoners'

Ladakh, ‘Klein Tibet’ van India

Trekking in Ladakh, ‘Klein Tibet’ van India.

Wandel_trektochten_India_Ladakh_Klein_Tibet_India

De kennismaking met India begint met duizelingwekkende indrukken in Delhi, van de onwerkelijke uitersten van het oude en het nieuwe deel van deze pulserende metropool.

Vervolgens vliegt u het serene Ladakh tegemoet, de meest afgelegen en onontdekte regio van India.

De allervriendelijkste bewoners

Niet aan de architectonische paleizen, besneeuwde bergtoppen, fantastische kloosters en spirituele stoepa’s zult u uw hart verliezen, maar aan de allervriendelijkste bewoners. Of het nu op het Hemis festival is of in de kleurrijke dorpjes die u aandoet; families, monniken en pelgrims treden u steevast met een glimlach tegemoet. 

Reisprogramma:

Dag 1&2

Stadtours door Delhi; de chauffeur neemt u mee naar Humayun’s tombe en Qutab Minar in Nieuw-Delhi, en per riksja en fiets bezoekt u de specerijenmarkten en moskeeën in het oude deel.  

Dag 3-5

Tijdens de vlucht naar het noorden, naar Leh, heeft u schitterende uitzichten op de besneeuwde bergtoppen. Na te zijn geacclimatiseerd (hoogte) staat het Hemis festival op het programma en leidt een monnik in opleiding u langs het Shey paleis en Thiksey klooster.

Kennismaken met de levensstijl van de lokale bevolking doet u tijdens een kloosterbezoek, yogasessie, bezoek aan de SECMOL-campus en… een typische ‘Ladakhi’ lunch bij een lokale familie. 

Dag 6-9

Wandel_trektochten_India_Azie_Ladakh_Klein_Tibet_sneeuwluipaard

Op de wegtransfer naar Choglomasar volgt een trekking van vier uur naar het dorpje Stok, waar nog steeds nakomelingen van de vroegere koninklijke familie wonen. Hier overnacht u in tenten, net als de volgende dagen van de trekking.

Na een goed ontbijt wordt de pittige want steile klim naar de Stok La bergpas (ca. 4.900m) beloond met een fenomenaal uitzicht. Pas na het ophangen van gebedsvlaggetjes wordt de soepele afdaling naar Changmachan ingezet. De volgende dag begeeft u zich richting Rumbak, over een lichte trail naar het gebied waar het sneeuwluipaard leeft!

De laatste etappe leidt langs talloze schilderachtige stroompjes naar Zingchen, vanwaar een wegtransfer u via de Khardung La bergpas naar Sumoor brengt. 

Dag 10

In Sumoor brengt u een bezoek aan het Diskit klooster en maakt u een indrukwekkende kameeltocht door de Hunder-duinen langs de Shyok rivier, onderdeel van een oude Aziatische handelsroute. 

Dag 11

Een relaxte dag voor uzelf met alleen een vijf uur durende wegtransfer terug naar Leh. 

Dag 12

Begin de dag met een ochtend yoga- of meditatiesessie, om daarna, tijdens de rit naar Namra, een bezoek te brengen aan een van de oudste kloosters van Ladakh in Alchi. In het klooster in Likir zult u versteld staan van de prachtige collectie oude religieuze lokale kostuums en manuscripten. 

Dag 13

Bezoek aan Tia, een van de mooiste dorpjes in het gebied waar antieke huizen gelaagd zijn opgesteld en verbonden door een labyrint van trappen en tunnels. In het nonnenklooster maken de zusters graag tijd voor een kop boterthee om kennis te maken. 

Dag 14

Excursie naar het oudste klooster van Ladakh, Lamayuru. Wegtransfer naar Leh. 

Dag 15-16

Vlucht van Leh naar Delhi en retourvlucht. 

Uw maatwerkspecialist

Untamed Travelling adviseert  YourTravel als maatwerkspecialist in reizen naar Afrika, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Antarctica waarbij beleving voorop staat.

Reist u met Untamed, dan kiest u voor hoge kwaliteit, uitgebreide kennis, persoonlijke service, kleinschalige accommodaties, professionele begeleiding en unieke reiservaringen. 

Untamed Traveling

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer cruise mogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding