Special September

Top 5 TO-DO in Andalusië

Top 5 TO-DO in Andalusië

Meer dan 800 kilometer kustlijn, twee nationale parken en steden zoals Sevilla, Cordoba of Granada, staan op de de presentielijst van Andalusië, maar dit land is nog zo veel meer. Beroemd om haar manier van leven, de rijke gastronomie en het brede culturele en historische erfgoed, is Andalusië een uitstekende bestemming voor elk seizoen. 

Ontdek de meest bijzondere plekken in Andalusië en start met het plannen van je volgende reis!

1.Caminito del Rey

Top 5 TO-DO in Andalusië - Caminito del Rey

Dit prachtige gebied, dat historische schatten en prachtige landschappen herbergt, ligt in het midden van de provincie Malaga (ongeveer 60 km van de stad Malaga), en wordt omgeven door de bergketen Ronda en Antequera.

De wandeling langs het Koningspad is onafgebroken spectaculair: van het Guadalhorce-reservoir tot het einde bij de El Chorro-dam. In een unieke natuurlijke omgeving, strekt het pad zich uit tussen twee kloven, canyons en een grote vallei, langs paden of promenades.

De éénrichtings looproute begint in de stad Ardales en eindigt in Alora. De route is bijna 8 km lang en u doet er drie tot vier uur over. Een werkelijk unieke en overgetelijke ervaring! 

www.caminitodelrey.info

2.Ga naar het Doñana National Park

Top 5 TO-DO in Andalusië - Ga naar het Doñana National Park

Doñana is in 1980 door Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat en wordt beschouwd als het grootste reservaat voor vogels in Europa. Een dagexcursie in dit beschermde gebied van 110.000 hectare geeft u de mogelijkheid om buitengewone landschappen te aanschouwen: moerassen, spectaculaire meren en kanalen, reservaten en dennenbossen, beekjes en oevers, duinen, stranden en kliffen.

U kunt het park het hele jaar door te voet, met de fiets, te paard, per 4x4 of per boot bezoeken. 

https://www.donanavisitas.es/en/ 

3. Ontdek het echte Andalusië en bezoek de provincie Jaen

Top 5 TO-DO in Andalusië - bezoek de provincie Jaen

De provincie Jaen, vol geschiedenis en tradities, verdient een bezoek van meerdere dagen. Ubeda en Baeza, karakteristieke werelderfgoedsteden, herbergen een indrukwekkende verzameling historische gebouwen uit de Renaissance.

Liefhebbers van de Spaanse gastronomie zullen hier in de wolken zijn, want Jaen is een land van uitstekende olijfolie en is de belangrijkste producent ter wereld.

Haal nog meer uit uw bezoek en ontdek het natuurpark Cazorla, de bron van de rivier de Guadalquivir. 

https://www.andalucia.org/en/provincia-jaen 

4. Verken de provincie Cadiz

Top 5 TO-DO in Andalusië - Verken de provincie Cadiz

Dit gebied staat bekend om zijn mooie stranden en het carnaval, maar ook om de stad Jerez de la Frontera.

Jerez is over de grenzen beroemd geworden vanwege zijn wijn. Dit en zijn echt onderscheidende stedelijke karakter zijn slechts een deel van wat deze regio te bieden heeft: paardrijden op kartuizers, de geboorteplaats van flamenco, de gastheer van het autosportcircuit en de monumenten in het stadscentrum. Jerez is ook de thuisbasis van de Koninklijke Andalusische School voor Ruiterkunst, die de show 'How the Andalusian Horses Dance' aanbiedt. 

https://www.realescuela.org/en/main/

https://www.andalucia.org/en/provincia-cadiz 

5. Geopark van Granada

Top 5 TO-DO in Andalusië - Geopark van Granada

De noordelijke regio van de provincie Granada herbergt één van de meest unieke landschappen van de Iberische schiereiland: een halfwoestijn met een opeenvolging van tienduizenden geulen en badlands omgeven door bergen en de toppen van de Sierra Nevada.

Het Granada Geopark, geïntegreerd in het Unesco Global Network of Geoparks, is één van de weinige natuurlijke woestijnen in Europa; een plek waar je kunt wandelen, fietsen, paardrijden of deze wondere wereld van bovenaf in een luchtballon aanschouwen! 

https://www.andalucia.org/en/provincia-granada

https://www.turgranada.es/en/fichas/geopark-granada-6/

Dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Andalusië

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding