Special September

Sunny Cars

5 autohuurtips

Als u een auto huurt, weet u dan wat er in de voorwaarden staat, hoe u verzekerd bent en welke tankregeling u heeft?

Autohuurspecialist Sunny Cars helpt u graag op weg. Lees daarom de vijf beste autohuurtips en ga goed voorbereid op reis, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw welverdiende vakantie.

Met Sunny Cars zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie

De vijf beste autohuurtips: ga goed voorbereid de weg op

Met een huurauto heeft u alle vrijheid om  te gaan en staan waar u wilt en de mooiste plekken te ontdekken

Als u een huurauto boekt bij Sunny Cars hoeft u niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Toch is het wel goed om u vooraf goed in te lezen. Met deze tips gaat u voorbereid de weg op.

Controleer uw auto

Loop voor vertrek een rondje om de auto en maak foto’s van eventuele aanwezige schade 

Zorg daarnaast dat de verhuurder deze krassen en deuken noteert. Doe dit ook als u de auto weer inlevert. Zo vermijdt u discussies en schadeclaims achteraf.

Houdt de verhuurder toch (een deel van) uw borg in? Als u bij Sunny Cars boekt kunt u dit bedrag claimen. Terugbetaling van het eigen risico en glas-banden-bodem-dakschadedekking zijn standaard inbegrepen. 

Let goed op de tankregeling

Bij Sunny Cars is de tankregeling altijd full-full (FF) of full-paid (FP)

In de voorwaarden staat welke tankregeling u heeft. 

FF betekent dat u de auto met dezelfde stand inlevert als waarmee u hem heeft opgehaald. Bij FP haalt u de huurauto met een volle tank op en kunt u de tank leeg inleveren. Moet u de tank vol inleveren en vergeet u dat, dan moet de verhuurder tanken en worden vrijwel altijd extra kosten in rekening gebracht. 

Hoe bent u verzekerd?

Bij SunnyCars betaalt u altijd een all-in prijs, zelfs het eigen risico wordt vergoed

Zo weet u zeker dat u optimaal bent verzekerd. Toch komt het regelmatig voor dat verhuurders ter plaatse nog van alles proberen aan te smeren, maar u kunt met een gerust hart nee zeggen tegen alle aangeboden extra’s. Boekt u via een andere autohuuraanbieder controleer dan goed of en hoe u bent verzekerd en check vooraf de voorwaarden.  

Check de hoogte van uw eigen risico

Op sommige bestemmingen kan de waarborg flink oplopen, soms wel tot 2.000 euro

Deze wordt op uw creditcard geblokt en dat laat weinig ruimte over voor de verdere vakantie.

Check dan ook goed hoe hoog de waarborg zal zijn. Neem een extra creditcard mee of kies voor het "Geen waarborgpakket", dan neemt Sunny Cars de waarborg op zich en kunt u uw creditcard gewoon blijven gebruiken. Ook handig als u geen creditcard heeft.

Lees de kleine lettertjes

Neem de tijd om het huurcontract bij het afhalen van de auto door te lezen

Bij sommige aanbieders is een extra bestuurder inclusief of zijn one ways gratis, maar in andere gevallen moet u fors bijbetalen. Let ook goed op het aantal kilometers dat u mag rijden. Bij Sunny Cars is dat altijd onbeperkt maar bij anderen kan er een limiet aanzitten.

Extra tip: het huurcontract is helaas niet altijd in het Engels, daarom is het ook handig is om vooraf te weten waar bepaalde afkortingen voor staan.

Bij Sunny Cars is de tankregeling altijd full-full (FF) of full-paid (FP)

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding