Een ontdekkingstocht naar de smeltkroes

Verrassend Aruba: een eiland vol cultuur

Het eiland is een boeiende en bruisende mix van indiaanse, Zuid-Amerikaanse en Europese invloeden. Op Aruba zijn deze twee reiswensen perfect te combineren. 

Voor sommigen is eindeloos rusten op de witte zandstranden voldoende. Voor anderen is een vakantie pas compleet als ook de lokale cultuur wordt ontdekt

Van rotstekening tot swingend festival

Van rotstekening tot swingend festival

Maak kennis met de cultuur van Aruba

De Arubaanse cultuur begint natuurlijk bij de eerste bewoners van het eiland. Alles over deze vroege geschiedenis vindt u in het Archeologisch Museum in Oranjestad. De nog altijd bewaard gebleven rotstekeningen van de indianen kunt u bewonderen in de Fonteingrot en bij de Ayo Rock Formations.

Een paar eeuwen later ontstaan de Spaanse en Hollandse wortels. In Fort Zoutman in Oranjestad, bij de Willem III toren, komt u meer te weten over deze periode, want hier is het Historisch Museum gevestigd.

Bovendien is dit elke dinsdagavond (18:30-20:30) de plek van het Bon Bini Festival. Toeristen worden hier wekelijks welkom geheten met lokale muziek, kunst, zang, dans en lekker eten en ervaren zo een feestelijke kennismaking met de Arubaanse cultuur.

Archeologisch Museum en Fort Zoutman in Oranjestad

Duik deze winter in de kleurrijke Arubaanse cultuur

De smeltkroes van verschillende aspecten

Wie zich even kan losmaken van het strandbed, wacht een eiland vol historie, verhalen, kunst en tradities die u misschien niet snel verwacht in de Caraïben. Maar de Arubaanse smeltkroes heeft zoveel verrassende aspecten dat u beslist tijd moet maken voor een culturele ontdekkingstocht.

Bewonder de typische architectuur, dans mee met de muziek, proef de heerlijke keuken, vraag de locals naar oude en moderne gewoonten en creëer zo een reis vol herinneringen.

Ontdekkingstocht naar de smeltkroes

Vele invloeden maken een bewogen cultuur

De Caiquetio indianen (oorspronkelijke bewoners), de Spanjaarden, Nederlanders en vele immigranten uit de hele wereld; allen hebben hun sporen nagelaten op Aruba, waardoor er op het eiland een unieke en rijke cultuur is ontstaan.

Alleen al aan de bewoners met hun verschillende achtergronden en de taal, het Papiaments, ziet en hoort u de vele invloeden.

Een heerlijke manier om Aruba écht te leren kennen is via een tour over het eiland. Huur een auto en stop regelmatig voor een hapje, drankje en cultureel hoogtepunt.

Een mooie plek om te beginnen – en een letterlijk hoogtepunt – is de pittoreske Alto Vista kapel, de oudste katholieke kerk van Aruba.

Van feesten op Aruba tot de creoolse stad San Nicolas

San Nicolas: een stad vol verhalen

Een plek met een eigen verhaal

Een heel andere kijk op Aruba en de Arubanen krijgt u in San Nicolas Hier in het zuiden geen hoogbouw, luxe resorts en malls, maar een plek met een eigen verhaal. San Nicolas is een oude zeemansstad met een meer Creoolse cultuur.

Het was jarenlang vervallen, nu wordt het langzamerhand het nieuwe artistieke centrum van Aruba. Bewonder de prachtige muurschilderingen, luister naar de beste steelbands, bezoek het Industriemuseum in de watertoren en natuurlijk gaat u naar duikerscafé Charlie’s Bar, een begrip op het eiland, waar de locals u graag over de historie van San Nicolas vertellen.

Feest mee en leer Aruba écht kennen

Feest!

In de Arubaanse cultuur staat één ding centraal: feest! Het eiland kent talloze festivals, maar het hoogtepunt is toch wel het jaarlijkse carnaval met de Grand Parade, een optocht vol muziek, schitterende kostuums en dansende Arubanen.

De rest van het jaar is de Cas di Cultura, het Nationaal Theater, dé plek voor hedendaagse Arubaanse cultuur. Van films en concerten tot dansvoorstellingen en toneelstukken: in ‘de Cas’ wordt u vermaakt en geïnspireerd.

Dus plan na wat dagen luieren op het strand tijd in voor cultuur, want wie Aruba eenmaal écht kent, zal haar nooit meer vergeten.

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club selectie

Oranjestad, Aruba
v.a.€ 599p.p.
incl. vlucht
 15-05-2019, (9 dgn)        Meer fotos
Bubali, Aruba
v.a.€ 699p.p.
incl. vlucht
 18-05-2019, (9 dgn)        Meer fotos
Cunucu Abao, Aruba
v.a.€ 753p.p.
incl. vlucht
 19-05-2019, (8 dgn)        Meer fotos
v.a.€ 789p.p.
incl. vlucht
 27-05-2019, (9 dgn)        Meer fotos
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding