Special Oktober

Zwitserland

Zwitserland - Bernina Express - van gletsjers tot palmbomen

Ver weg van de drukte van de grote stad, te midden van een ruig alpenlandschap, kunnen natuur- en spoorwegliefhebbers zich verheugen op een reiservaring van wereldklasse.

Overtuig uzelf: glimmende gletsjers, steile rotsachtige ravijnen en gedurfde constructies ontworpen door onverschrokken spoorwegpioniers. Dit alles en nog veel meer adembenemende landschappen staan u te wachten wanneer u een reis maakt aan boord van de Bernina Express op de Albula- en Berninalijnen.

Comfort van een Panoramarijtuig

Bernina Express – UNESCO-werelderfgoedroute

Vanuit het comfort van een Panoramarijtuig hebben de passagiers vrij uitzicht op de 122 kilometer lange UNESCO-werelderfgoedroute; in 2008 werd deze meer dan 100 jaar oude doorvoerlijn van Thusis naar Tirano toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst dankzij de uitmuntende bouwtechnologie en ingenieuze route.

Tijdens de vier uur durende reis klimt en daalt u door geografische en klimatologische uitersten. Er is veel te zien: waar anders komt u in zo’n kort tijdsbestek zoveel verschillende facetten van het Zwitserse leven tegen - de taal, cultuur en het landschap?

Magische  hoogtepunten

Zwitserland Bernina Express - Magische_hoogtepunten

De Bernina Express rijdt van Chur en St. Moritz naar Poschiavo/Tirano. De magische  hoogtepunten volgen elkaar tijdens deze reis in snel tempo op. Spiraalvormige tunnels die uw zintuigen enigszins in verwarring brengen wanneer u tevoorschijn komt en duizelingwekkend hoge viaducten in de Albula-vallei, om nog maar te zwijgen van de indrukwekkende gletsjers die de Berninapas omringen. Op 2253 meter hoogte, boven Ospizio Bernina, in feite het dak van de Rhätische Bahn, ervaart u de eindeloze vrijheid en uitgestrektheid van de bergen. Nadat u de koelte van de bergen achter zich heeft gelaten, komt u terecht in een mediterraan klimaat. Via het cirkelvormige viaduct in Brusio rolt u Tirano binnen met zijn palmbomen - een typisch Italiaanse sfeer!

Minibar met regionale snacks

Zwitserland Bernina Express – Regionale Snacks

Om niet alleen uw ogen maar ook uw smaakpapillen te verwennen, hebben de treinen een minibar met regionale snacks, of u kunt uw trek stillen in een lokaal restaurant in de Poschiavo-vallei of Tirano.

De terugreis met de Bernina Express is gelijk aan de heenreis, tenzij u er voor kiest om aan boord van de Bernina Express-bus te stappen die via het pittoreske Veltlin naar Lugano gaat. Van daaruit reist u vervolgens met de trein op topsnelheid door de nieuwe Gotthard-basistunnel richting het Duitstalige deel van Zwitserland. Geniet met volle teugen van de vele mogelijkheden die deze indrukwekkende maar compacte panoramische reis u te bieden heeft.

Dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Zwitserland Bernina Express - van gletsjers tot palmbomen

 

Zwitserland-Bernina_Express

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding