Special November

Riksja Top 5 activiteiten in Canada

Top 5 activiteiten in Canada

Canada: het land van ongerepte natuur. In het een na grootste land ter wereld kunt u de mooiste foto’s schieten van de vele bergen, gletsjers, meren en wilde dieren.

Fietsen in Vancouver

Vancouver wordt door velen toch wel gezien als een wereldstad en dit is niet voor niets. De stad leeft en er is veel te zien. Wie van wandelen houdt is hier op de juiste plek.

Maar wist u dat het ontdekken van de stad per fiets het leukst is? Zo komt u namelijk op plekken waar taxi’s niet kunnen komen. Fiets door Gastown en Chinatown en vergeet niet om te stoppen bij de vele winkeltjes en eetstalletjes die de stad rijk is.

Top 5 activiteiten in Canada - Fietsen in Vancouver

Orka’s en beren spotten

In de haven van Victoria kunt u aan boord stappen van een zodiac-boot. Hier begint het spotten van wilde orka’s. Er zwemmen hier drie verschillende groepen, ieder met zo’n 30 dieren. Na de orka-excursie vaart de boot terug naar de haven van Victoria.

Altijd al wilde beren willen spotten? De kustplaats Ucluelet biedt deze mogelijkheid. Met een ‘zodiac’, een grote rubberboot, vaart u langs de waterlijn van het fjord bij Ucluelet en gaat u op zoek naar rondscharrelende beren. De boot vaart tussen eilanden door richting een brede baai.

Top 5 activiteiten in Canada - Orka’s spotten

Top 5 activiteiten in Canada - Beren spotten

Wandelen door het Wells Gray Provincial Park

Wells Gray is een van de Canada highlights en een plek waar u nog echt het ontdekkingsgevoel krijgt buiten de gebaande paden.

Ook vindt u hier de indrukwekkende Helmcken Falls, de bekendste waterval van het park.Een aanrader is om per paard het Wells Gray Provincial Park te verkennen.

Top 5 activiteiten in Canada - Wandelen door het Wells Gray Provincial Park

Bezoek aan de Rocky Mountains

Een bezoek brengen aan de Rocky Mountains mag zeker niet ontbreken tijdens het maken van een rondreis. Dit geldt ook voor Maligne Lake, het grootste gletsjermeer in de Rocky Mountains.

In het meer ligt Spirit Island, een klein eiland met enkele sparren te midden van het schitterende meer, met op de achtergrond de hoge bergen. Blauwer dan dit wordt het niet.

Top 5 activiteiten in Canada - Bezoek aan de Rocky Mountains

Kanoën in Canmore

Vanuit Canmore kunt u een uitstapje maken naar Lake Louise. Huur hier een kano en peddel een paar uur over het spiegelgladde water. Vanuit de kano ziet u het landschap op een hele andere manier en komt u op plekken die vanaf de weg moeilijk te bereiken zijn.

Houdt uw ogen goed open, want met enige geluk spot u bijzondere diersoorten!

Top 5 activiteiten in Canada - Kanoën in Canmore

Een reis met bovenstaande activiteiten (en meer) is bijvoorbeeld Langs beren, meren en bossen. In twee weken bezoekt u de highlights van Canada. Toch liever ergens een nachtje langer of korter?

Dat is mogelijk. Onze reizen zijn geheel naar wens aan te passen. De reisadviseur kunt u helpen bij het samenstellen van de reis.

Route:

Dag 1: Aankomst in Vancouver
Dag 2: Verblijf in relaxte Wereldstad Vancouver
Dag 3: Reis van Vancouver naar Victoria
Dag 4: Verblijf Victoria en orka’s spotten
Dag 5: Reis Victoria naar Ucluelet
Dag 6: Verblijf Ucluelet op zoek naar beren
Dag 7: Reis Ucluelet naar Whistler
Dag 8: Reis Whistler naar Wells Gray
Dag 9: Verblijf in Wells Gray Provincial Park
Dag 10: Reis Wells Gray naar Jasper
Dag 11: Verblijf in Jasper, Rocky Mountains
Dag 12: Reis Jasper via Lake Louise
Dag 13: Verblijf in Canmore
Dag 14: Reis Canmore naar Calgary, terug naar huis

Reissom:

Vanaf € 1339, - p.p. bij 2 personen

Inclusief:

13 nachten, fietsen in Vancouver, walvissen spotten in Victoria, beren spotten in Ucluelet, transfer van luchthaven naar accommodatie in Vancouver

Exclusief:

Vlucht, huurauto, ferrytickets

Riksja Travel

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbodThe Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding