Special November

Tenzing Travel - West Canada

Tenzing Travel - West Canada

Tenzing Travel’s Margaux geeft tips over West-Canada.

Reisspecialist Margaux Gevers : ''Tip voor het hoogtepunt van de reis, de Knight Inlet Lodge, een drijvend wilderness resort in de prachtige Glendale Cove en dé plek om grizzlyberen te spotten!''

West-Canada is voor natuurliefhebbers absoluut een must.

Tenzing Travel tips West-Canada

Tenzing Travel reisspecialist Margaux Gevers maakte een prachtige reis van Calgary naar Vancouver en deelt haar verhaal en tips over deze prachtige bestemming!

Geweldige start

Na aankomst in Calgary halen we meteen de huurauto op en rijden we richting Banff, een schattig dorpje met leuke winkeltjes en restaurantjes, midden in de overweldigende Rocky Mountains.

Door de Rockies

De volgende dag rijden we de bekende route over de Icefields Parkway, een prachtige rit door de Rockies. De eerste stop is bij de Bow Falls. Wat een geweldige waterval. Tweede stop is bij Lake Louise, een helderblauw meer omringd door indrukwekkende bergen en gletsjers. Ook Moraine Lake is de 40 minuten omrijden waard.

Medicine Lake en Maligne Lake

De volgende ochtend rijden we eerst even om via Medicine Lake en Maligne Lake. We gaan verder via het Mount Robson Park naar Clearwater, een klein plaatsje en uitvalsbasis voor het Wells Gray Park. Dit park staat bekend om de watervallen en de Helmcken Falls is inderdaad de mooiste waterval die ik ooit heb gezien.

Kippenvelmomentje!

De rit van Clearwater naar Whistler is lang, maar mooi. Een onverwacht pareltje onderweg is Seton Lake, net voorbij Lillooet. Wat een schoonheid. Ook stoppen we bij Duffey Lake. Het is er compleet verlaten en er hangt nevel boven het water; een kippenvelmomentje!

Whistler is een leuke, moderne plaats en een wereld van verschil met de plaatsjes waar we hiervoor hebben geslapen.

De lucht in! Met de Peak-2-Peak Gondola

De volgende dag gaan we de lucht in! Met de Peak-2-Peak Gondola gaan we Whistler Mountain op, om vanaf daar over te steken naar Blackcomb Mountain. Er wacht je een prachtig uitzicht over Whistler.

Vancouver

Tenzing Travel tips West-Canada - Vancouver

Vervolgens rijden we via de Sea-to-Sky Highway richting Vancouver. Onderweg stoppen we bij het Brandywine Falls Park, waar we vanuit de verte een enorme toeter horen aankomen. Dit blijkt de bekende trein de Rocky Mountaineer te zijn, die dwars door dit park rijdt. Geweldig om te zien.

Vancouver Island

Tenzing Travel tips West-Canada - Vancouver Island

Vandaag gaan we naar Vancouver Island. Op het eiland wandelen we eerst door de bloementuin Butchart Gardens om ’s middags vanuit Victoria mee te gaan met een walvistour. Na een uurtje in de zodiac zien we een Big Mama (bultrug) en een Little Gray (grijze walvis). Wat zijn ze groot!

Hoogtepunt van de reis

Tijd voor het hoogtepunt van de reis: de Knight Inlet Lodge, een drijvend wilderness resort in de prachtige Glendale Cove en dé plek om grizzlyberen te spotten. Alleen al de vlucht met het watervliegtuig is adembenemend.

De lodge heeft slechts 18 eenvoudige kamers. Maar het gaat hier niet om de accommodatie, maar om de ervaring. Het personeel en de tourguides verblijven ook in de lodge en de sfeer is heel gemoedelijk. Bovendien is het eten echt geweldig.

Grizzly spotten!

Tenzing Travel tips West-Canada - Grizzly spotten!

’s Ochtends hebben we de eerste Bear Viewing Tour. Met een soort fluisterbootje gaan we het water op en het is meteen raak: ongelooflijk, onze eerste grizzly!

Op ongeveer 20 meter zien we een beer rustig eten. ‘s Middags varen we met een sneller bootje langs prachtige watervallen en zien we zwarte beren, grizzlyberen, zeearenden, zeeleeuwen, dolfijnen en zelfs een walvis.

Kajakken

De volgende ochtend beleef ik tijdens het kajakken wederom een van de mooiste momenten in m’n leven.

Het is nog vroeg, we zijn met slechts vijf mensen, er hangt nog nevel boven het water, het is muisstil en we horen en zien alleen de vogels, zeeleeuwen en dolfijnen vlakbij ons. Dit is puur genieten!

Tenzing Travel

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding