Special November

Portland - Oregon

Portland - Oregon

Er is een  dagelijkse directe vlucht van Amsterdam naar Portland met Delta/KLM.

You can in Portland (Oregon)

Waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar u aan denkt bij de Verenigde Staten van Amerika.

Alhoewel deze bestemming begin dit jaar meer bekendheid heeft verkregen door het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’. Voor wie dat gemist heeft, vertellen we u graag meer:

Groenste stad van Amerika

Alles in deze groenste stad van Amerika is verantwoord, milieubewust en ‘eco’. Een grote benzineslurpende auto? Liever een designbike. Met natuurlijk een kistje voor de groenten die de inwoners van deze fijne stad op de wekelijkse Portland’s Farmers Market kopen.

Local products

Portland – Oregon - food carts

Restaurants verbouwen hun kruiden, fruit en groenten in hun eigen groentetuin. Vlees komt van lokale boeren en koffie van Stumptown Coffee Roasters.

Shoppen doe je hier overal taxfree en er zijn meerdere leuke wijken te ontdekken: de Willamette-rivier verdeelt Portland in een east- en westside.

Wilt u jonge designers ontdekken, dan is de Eastside de perfecte plek. Aan de andere kant van de rivier moet u in de omgeving van het Ace Hotel zijn. Ace is een van de coolste hotels van Amerika, het gehele interieur is van gerecycled materiaal.

Noordelijk van het Ace Hotel ligt het Pearl District. Hier vindt u vele leuke barretjes en restaurants of probeer een gerecht uit bij een van de vele foodcarts.

Urban winery

Breng daarnaast een bezoekje aan een urban winery, de Pinot Noir is overheerlijk. Houdt u meer van bier? Er zijn inmiddels meer dan 60 micro-bierbrouwerijen waar u geniet van lokale biertjes.

Deze stad heeft een Europees karakter, de stad is makkelijk beloopbaar.

Inwoners zijn zich bewust van een gezonde levensstijl en zeer sportief (zoveel fietsers ziet u in geen enkele andere Amerikaanse stad!).

Dat laatste kan ook niet anders met alle outdoor-mogelijkheden binnen handbereik. Portland is de ‘gateway to nature’: een indrukwekkende kustlijn óf besneeuwde bergen op een uurtje rijden.

Mt. Hood & Columbia River Gorge

Portland – Oregon – Mt. Hood & Columbia River Gorge

Rondom Mt. Hood (3426meter hoog), op slechts een uurtje rijden van Portland, kunt u vele activiteiten uitoefenen.

De vulkanische top is zeer geschikt voor wandelingen, fietstochten en in de winter kunt u er allerlei wintersporten beoefenen.

Daarnaast is de Columbia River Gorge de rivierkloof die Washington State van Oregon scheidt. Door de altijd aanwezige ‘steady’ wind is deze rivier voornamelijk populair bij wind- en kitesurfers.

Ook al ligt deze sport u niet, het is een prachtig gezicht om al die surfers te zien, waarbij de ene nog meer stunten uithaalt dan de ander.

Oregon Coast

Portland – Oregon – Oregon Coast

De beroemde kustlijn van Oregon is bijna zeshonderd kilometer lang en voor iedereen vrij toegankelijk (in tegenstelling tot de stranden van Californië).

Deze kustlijn is werkelijk ongerept: adembenemende uitkijkpunten en indrukwekkende rotspartijen waar de zee tegenaan knalt.

Op de stranden kunt u heerlijk uitwaaien. Er zijn vele interessante kustplaatsen te bezoeken. Bijvoorbeeld het rustieke Cannon Beach, hier schilderen kunstenaars strandgezichten die te koop zijn in de vele kleine galerieën en vindt u de trekpleister Haystack Rock – een enorme rots in de zee.

Of ga bijvoorbeeld naar Depoe Bay waar u een Whale Watching tour kunt maken.

Vluchten

Er is een  dagelijkse directe vlucht van Amsterdam naar Portland met Delta/KLM.

Travel Portland

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding