Special November

Euram

Op avontuur in The Great American West!

Gaat u op vakantie of op avontuur? The Great American West biedt u beide

Of de ideale vakantie nu een wilde raftingtrip over de woeste rivieren voor u betekent of simpelweg genieten van indrukwekkende, weidse natuur. De Rocky Mountains in de 5 staten Montana, Idaho, Wyoming, North Dakota en South Dakota zijn de perfecte plek voor de Western Holiday van uw dromen!

Van de Black Hills in South Dakota tot de reusachtige skipistes in Jackson, Wyoming; van de azuurblauwe meren het Glacier National Park in Montana tot de pure rust in Theodore Roosevelt National Park, ontdek de ongerepte natuurlijke schoonheid van het Amerikaanse westen.

Ervaar de authentieke cowboycultuur tijdens de rodeo’s in de kleine stadjes of op een echte ranch. Beleef de eeuwenoude Native American indianentradities op een van de vele reservaten.

In deze staten proeft u de echte geschiedenis van Amerika.

Glacier NP en Cheyenne

Wilde Westen in Wyoming

Highlight van Wyoming is Yellowstone National Park, maar andere aanraders zijn Grand Teton National Park, Devils Tower, Flaming Gorge en de Wind River Reservation.

En als het op rodeo’s aankomt, bezoek deze cowboystaat dan in de maand juli.

De rodeo van de Cheyenne Frontier Days in hoofdstad Cheyenne is de grootste ter wereld!

Rijke historie in South Dakota

Dwaal rond in Deadwood, een Wild West stadje met een beruchte geschiedenis: in de tijd van de Gold Rush maakten cowboylegendes als Calamity Jane en Wild Bill Hickok hier de dienst uit.

Verwonder je bij het bekende Mount Rushmore en Crazy Horse Memorial. Ook Badlands National Park, een eeuwenoude oceaanbodem met unieke fossielen, mag niet ontbreken.

North Dakota Roosevelt NP

President Roosevelt in North Dakota

“Het was hier waar de romantiek van mijn leven begon”, vertelde President Theodore Roosevelt over zijn jaren in North Dakota.

Hij richtte in 1916 het National Park System op en veertig jaar geleden werd de prachtige natuur in het westen van North Dakota omgedoopt tot Theodore Roosevelt National Park. Een geweldig mooi natuurgebied, ver weg van andere toeristen in Amerika.

Natuurschoon in Montana

De highlight van deze staat is het Glacier National Park en wordt ook wel de Kroon van het Continent genoemd. Het park biedt meer dan een miljoen hectare aan schilderachtige landschappen met hemelsblauwe meren, watervallen, bossen en een hele hoop grizzly beren.

Voor de reizigers die geen genoeg kunnen krijgen van Montana’s natuurschoon is ook de Beartooth Pass en de Dinosaur Trail aan te raden.

Mount Rushmore en Yellowstone park

Geologische wonderen in Idaho

Torenhoge watervallen, geologische wonderen en heerlijke hot springs, om maar een paar van de verborgen parels in Idaho op te noemen.

Bezoek natuurwonderen als Craters of the Moon, een bizar landschap van lavastromen. Op de vruchtbare vulkanische asgrond groeien de meest kleurrijke bloemen, die prachtig afsteken tegen het zwarte landschap.

Ook Sawtooth National Recreation Area is onvergetelijk mooi.

 

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding