Special November

Tenzing

Tenzing

Een campervakantie wordt in het algemeen als een van de meest ontspannende vormen van reizen ervaren

Wat kan het nog mooier maken dan een camperreis door Atlantic Canada met prachtige ruige kusten, zandstranden, moerassen, bossen en alpine weides. Maar ook duizenden zoetwatermeren, rivieren en kabbelende beekjes. 

Met onze 21-daagse Canada Maritimes by Camper reis ontdekt u de rijke geschiedenis, het prachtige kustlandschap en de authentieke plaatsen van Maritiem Canada.

21-daagse Canada Maritimes by Camper

De maritieme provincies

Zo op het oog beslaan de maritieme provincies in het oosten slechts een klein deel van Canada. Maar er is zoveel te zien en te doen!

De reis begint en eindigt dan ook in de stad Halifax, gekenmerkt door haar oude houten Victoriaanse huizen, parken en gezellige haven.

De Lighthouse Route

Uw avontuur begint pas echt wanneer u de camper ophaalt en u de Lighthouse Route naar de beroemde vuurtoren Peggy’s Cove, de meest gefotografeerde plek van Canada, volgt.

Onderweg komt u langs zandstranden, ruige kustlijnen, mooie baaien bestrooid met eilandjes en authentieke vissersdorpjes zoals Mahone Bay met heldergekleurde huizen en winkels in Victoriaanse stijl.

De Lighthouse Route leidt u langs het oude centrum van Lunenburg

De Lighthouse Route leidt u langs het oude centrum van Lunenburg, wat een lange en trotse geschiedenis als zeevarende stad kent en nu een erkend UNESCO Werelderfgoed is.

Vervolg uw reis en geniet van het beschermde Kejimkujik National Park midden in het hart van Novia Scotia waar u kunt wandelen door de wildernis of kunt kanoën en kajakken over de meren en rivieren.

Kejimkujik National Park midden in het hart van Novia Scotia

Wij raden u aan om via Hall’s Harbour, een van de mooiste natuurlijke havens aan de noordkant van de Bay of Fundy, naar Grand Pré te rijden. Grand Pré is een Canadees nationaal erfgoed en UNESCO Werelderfgoed waar u alles te weten komt over Acadiërs en hun verbanning uit het gebied. 

Langs Minas Basin in het noordoosten van de Bay of Fundy komt u uit bij Five Island Provincial Park. In het park zijn kliffen te vinden van 90 meter hoog, zodat u kunt uitkijken over de grootste getijdeverschillen ter wereld.

Een spectaculaire plek om te kamperen!

Bay of Fundy

Via Parssboro rijdt u verder naar Joggins Fossil Cliffs, waar u oeroude dieren kunt ontmoeten die hier miljoenen jaren geleden leefden. In noordelijke richting naar Fundy National Park in New Brunswick, kunt u heerlijk wandelen over de verschillende wandelpaden die u naar mooie verborgen watervallen leiden.

Uw reis gaat verder naar Prince Edward Island, het eiland dat door haar kleine oppervlakte gemakkelijk per camper te verkennen is. Ontdek de schilderachtige provinciehoofdstad Charlottetown en reis over de beroemde Cabot Trail dat klimt en daalt door het Cape Breton Highlands National Park. 

Prince Edward Island

De tocht door Cape Breton Highlands National Park is bijna afgelopen en dat betekent dat de route verder gaat naar Baddeck, een levendige bruisende stad aan Bras d’Or Lake, met een pittoreske haven.

Langs de zuidkant van het Bras d’Or Lake, kunt u St. Peter’s Canal Historic Site bezoeken. Hier krijgt u informatie over de aanleg en geschiedenis van het kanaal dat al meer dan 140 jaar de Atlantische Oceaan verbindt met het Bras d’Or Lake.

De prachtige reis komt tot zijn einde in de omgeving van Halifax, waar u de Liscomb River Trail kunt lopen of kunt ontspannen op het 5 kilometer lange witte zandstrand van Martinique Beach Provincial Park.

Zo leert u Canada pas echt kennen!

Bij deze reis zijn een Nederlandstalige routebeschrijving en App inbegrepen.

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding