Special Mei

Tenerife

Tenerife

Met zijn veelzijdige landschap, gezellige plaatsen en mooie stranden is Tenerife zeer populair onder vakantiegangers

Het is er het hele jaar door zonnig en wordt daarom ook wel 'het eiland van de eeuwige lente' genoemd.

In zowel de hoge bergen als de groene valleien zijn mooie wandeltochten te maken, terwijl u in het zuiden een bezoekje kunt brengen aan de populairste badplaatsen.

Accommodaties

Op Tenerife vindt u altijd uw ideale accommodatie

Van landelijk gelegen vakantiehuizen tot luxe vijfsterrenhotels en alles wat daar tussen zit. Geniet van unieke ervaringen zoals Chef in Room (catering in huis), yoga of een nachtelijke zeiltocht onder de sterren. Ervaringen die u nooit meer zal vergeten.
Luxe accommodaties op Tenerife

Tenerife Select

Tenerife Select biedt een selectie van de meest exclusieve attracties, accommodaties en activiteiten van het eiland. Ga op elk moment van het jaar weg en vertrouw op Tenerife Select dat gelijk staat aan exclusiviteit en kwaliteit. Uitmuntendheid en diversiteit vormen de hoeksteen van Tenerife Select en brengt het beste en meest luxe van Tenerife samen onder één merk.

Culinair Tenerife

Het culinaire aanbod van het eiland is ook één van de grootste attracties. In totaal zijn er vijf restaurants met gezamenlijk zes Michelin-sterren. Over het hele eiland verspreid vindt u tevens traditionele restaurants waar u kunt genieten van de regionale keuken.

Door het klimaat kunt u het hele jaar genieten van verse producten zoals (inheemse) aardappelen of “Vieja”: een heerlijk visgerecht met olie, azijn en aardappelen.

Los Gigantes

Cultuur

Tenerife is van oudsher een doorgangsgebied tussen Europa, Amerika en Afrika en dit is bepalend voor de cultuur van het eiland. Voorbeelden hiervan zijn te zien in de historische centra van dorpen en steden waar u veel Latijns Amerikaanse invloeden ziet. Zo staat het plaatsje La Laguna staat op de Werelderfgoedlijst. Het centrum is geheel autovrij zodat u er heerlijk door de straatjes kunt slenteren.  Ook in de plaatsen La Orotava, Icod en Garachico zijn echte higlights.

Tip: maak een ochtendwandeling door het gehuchtje Masca en eindig met een proeverij in de traditionele kaasfabriek.

Wijn van het eiland

Sinds de Spanjaarden hier 500 jaar geleden zijn neergestreken, is Tenerife een belangrijke wijnproducerende regio geworden: wit in het zuiden en rood in het noorden.

Shakespeare en Lord Byron hebben het zelfs in hun geschriften vermeld en het blijft een van de belangrijkste sectoren voor het eiland. Er zijn veel wijnkelders op het hele eiland waar u de wijnen kunt proberen en het hele productieproces kunt zien.

Tenerife heeft vijf wijngebieden: Abona, Tacoronte-Acentejo, Valle de Güimar, Valle de la Orotava en Ycoden-Daute-Isora

Tenerife Garachico

The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Tenerife boekt u bij uw reisagent

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding