Special Mei

Sunair

Sunair

Tapas, Cerveza, Sol

Dit zijn de ingrediënten voor een heerlijk zonnig verblijf in een van de Spaanse steden.

Droomt u even mee? Opstaan met de geur van een opkomende zon, Tapas eten op een gezellig terras waar u inspiratie opdoet voor een home made tapas avond met vrienden. De dag afsluiten met een smaakvol pilsje waarbij u alle bezienswaardigheden in een heerlijk gesprek nog eens doorneemt.

In welke Spaanse stad waant u zich? Succes gegarandeerd!

Tapas, Cerveza, Sol, zijn de ingrediënten voor een heerlijk zonnig verblijf in Spanje

Barcelona

Een stad waar u zich zeker niet zult vervelen!

Het oude centrum telt meer monumenten dan menig andere Europese stad. Neem bijvoorbeeld het meest opvallende gebouw, La Sagrada Familia. De nog steeds niet volledig voltooide basiliek van de heilige Familie is ontworpen door Gaudi en is werkelijk een must om gezien te hebben.

Andere niet te missen plekken zijn de Ramblas, Parc Guell, Montjuic, Kathedraal Tibidabo, Placa Reial, Poble Espagnyol, Casa Milia, Museo Picasso, Camp Nou en La Boqueria.

Een heerlijk voordeel van Barcelona is dat de stad zo goed te combineren is met het strand. Een goede reden om een dag langer te blijven en uw reis te verlengen met een zonovergoten stranddag!

Barcelona, een stad waar u zich zeker niet zult vervelen!

Valencia

In Valencia vindt u nog het echte traditionele Spanje terug.

Historische gebouwen zijn bewaard gebleven maar de stad aan de Spaanse kust heeft ook vernieuwing ondergaan. Santiago Calatrava (zoon van de stad) ontwierp het futuristische “La Ciudad de las Artes y las Ciencias” (stad van de kunsten en wetenschappen).

Deze stad bevindt zich in de oude bedding van de Turia rivier. Na een dag vol bezienswaardigheden (Jardin del Turia, de neoklassieke Arena, Torres des Serranos, Mercado Central, Zeeaquarium) is het heerlijk genieten aan de boulevard bij het strand, waar een overheerlijke Paella niet mag ontbreken.

Sevilla

De hoofdstad van Andalusië maar ook politiek, zakelijk en cultureel centrum van Zuid-Spanje.

De stad is aan weerszijden omgeven door de drukke Guadalquivir. Zeg je Sevilla dan zeg je smalle straatjes, Flamenco, temperament, plazas en patios… vooral in Moorse bouwstijl.

Voor een bezoek aan de Alcazar heeft u minimaal een ochtend of middag nodig. Maar ook op het Plaza de España kijkt u uw ogen uit. Geniet van het uitzicht op de Metropol Parasol en bezoek La Giralda, de wijk Barrio de Santa Cruz en sluit de dag af met een heerlijk glas Sangria.

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië maar ook politiek, zakelijk en cultureel centrum van Zuid-Spanje.

Malaga

De stad die bekend staat als de stad zonder winter!

Maar de stad heeft veel meer te bieden dan zon zee en strand. Malaga heeft een aantrekkelijk centrum met een rijke en boeiende geschiedenis. De roots van Pablo Picasso liggen hier en werken van zijn hand zijn in verschillende galerieën te bewonderen als ook in het Picasso museum.

Een ander absoluut hoogtepunt van de stad is de Alcazaba, de Moorse burcht waar u tevens geniet van een prachtig uitzicht. U sluit de dag af in het oude centrum in een van de tapasbarretjes, aan het strand in een van de vele visrestaurants of geniet u van een Flamenco Show vol emotie en passie!

Granada

De stad van de Alhambra

Granada is de stad van de Alhambra, het enige overgebleven Moorse paleizencomplex van Spanje dat prachtig ligt aan de voet van de Sierra Nevada.

Deze stad bruist van energie, culturele oudheid en bovenal de Andalusische gezelligheid. U kunt hier eindeloos dwalen door charmante straatjes, winkelen en genieten van live Flamenco optredens.

Cordoba

Proef de Andalusische sfeer

Cordoba staat bekend om zijn enorme moskee ‘la mesquita’ ongetwijfeld één van de belangrijkste van Spanje. Bezoek ook de koninklijke residentie van Alcazar los Reyes, swaal door de vele kleine straatjes met vele winkeltjes, geniet van de heerlijke tapas en proef de Andalusische sfeer.

Bibao is een mix van rijke historie en toekomstig modernisme

Bilbao

Bibao is een mix van rijke historie en toekomstig modernisme.

Bezoek onder meer de oude stad, maar natuurlijk ook- met de blik op de toekomst gericht – het Guggenheim Museum (bekend om haar indrukwekkende vormgeving maar zeker ook om haar fameuze collectie. Casco Veijo, de oude stad, met haar levendige straten is ook zeker een bezoek waard.

De stad wordt omgeven door imponerende groene bossen en heuvels en met de metro zit u in 20 minuten in een geheel ander landschap met pittoreske havendorpjes, grillige kusten en vele strandjes.

Madrid

Madrid is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa en bekend door haar unieke architectuur.

Veel bezoekers komen voor de kunstpaleizen van wereldklasse maar worden, eenmaal ter plaatse, ook aangetrokken door de prachtige musea. Een greep uit het aanbod: Koninklijk Paleis, Prado Museum, Thijssen Museum. Op de Plaza Mayor kunt u genieten van de straatschilders, de gezellige barretjes en de ouderwetse tapasbars.

En na een ochtend slenteren door de stad is het heerlijk bijkomen in park Retiro, het grootste park van de stad.   

Granada is de stad van de Alhambra

Goed om te weten:

Veel spaanse steden zijn uitstekend met elkaar te combineren in een stedenreis, informeer bij uw reisadviseur naar de mogelijkheden.

Sunair boekt u bij uw reisagent

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding