Special Mei

Met KLM vliegt u dagelijks naar Graz

Graz is volop genieten van kunst en het goede leven

KLM vertrekt dagelijks en op gunstige tijden vanaf Schiphol naar Graz

Iedere kunstliefhebber kan zijn hart ophalen in het Oostenrijkse Graz! Met onder meer het Joanneumsviertel, dat enkele musea op bijzondere architectonische wijze verbindt. Ook los van de kunst is Graz een stad voor levensgenieters.

Zeker in de herfst en winter wanneer de stad extra sfeervol is en een taartje bij koffiehuis Sacher extra lekker smaakt.

Dankzij de vele studenten en de cultuurscene is Graz een levendige stad!

Graz heeft een ruime keuze aan musea

Ruime keuze aan musea

Een kleine selectie:

Voor kunst gaat u naar het Joanneumsviertel. Neem bijvoorbeeld de Neue Galerie Graz, met wel 60.000 kunstobjecten uit de negentiende eeuw en later. De grote blauwe bubbel aan de rivier de Mur is uitgegroeid tot het nieuwe symbool van de stad en herbergt het Kunsthaus: museum voor moderne kunst én architectonische kunstwerken. Het Landeszeughaus Graz herbergt de grootste collectie historische wapens ter wereld. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele musea in Graz.

Bewonder Graz van boven

Een prachtig uitzicht vanaf de Uhrturm

De leukste manier om in Graz te beginnen is misschien wel een klim naar de top van de Schlossberg. Boven aangekomen heeft u vanaf de Uhrturm (klokkentoren) een prachtig uitzicht over de voormalig keizerlijke stad, met de Dom, het mausoleum van de keizer en de kenmerkende rode daken van Graz.

In Schloss Eggerberg kunt u daarna de grootste collectie plafondschilderingen van Europa bewonderen.

KLM vliegt dagelijks naar Graz

Stijlvol genieten

Cocktails & Sachertorte

In het stijlvolle koffiehuis Sacher geniet u van koffie en een heerlijk stuk Sachertorte. Genieten kan ook op het futuristische bouwwerk ‘Eiland in de Mur’. Drink er een cocktail, terwijl de rivier aan beide zijden voorbij stroomt. Vanuit hier heeft u een compleet nieuwe kijk op de stad.

Prachtige natuur van Steiermark

Even genoeg van de stad?

Steiermark

Dan trekt u de natuur van de Steiermark in. En als er sneeuw valt, kunt u – net als de locals – naar het Lachtal: een van de kleinere skigebieden van Oostenrijk, met uitdagende routes door prachtige bossen.

De vluchten met KLM vertrekken dagelijks en op gunstige tijden vanaf Schiphol naar Graz.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding