Special Mei

Kanaaleilanden Sunair

Onthaasten?

Op slechts anderhalf uur vliegen ligt een andere wereld, de Kanaaleilanden!

Jersey is met haar oppervlakte van 117 km² het grootste Kanaaleiland.

Daarma volgt Guernsey (65 km²), Alderney (8 km²) ligt vlakbij de Franse kust. En Sark (5 km²) en Herm (1,3 km²) liggen ten oosten van Guernsey en zijn ook eenvoudig per veerdienst vanuit de haven van de hoofdstad St. Peter Port te bereiken. 

Guernsey

Jersey en Guernsey, de twee grootste en bekendste eilanden, liggen op slechts een goed uur vliegen van Rotterdam (elke zaterdag rechtstreeks per eigen chartervlucht met Cityjet tot 1 september 2017).

Op deze twee eilanden biedt Sunair dan ook een zeer uitgebreid aanbod aan hotels, guesthouses en appartementen. U vindt ze uitgebreid omschreven en rijkelijk met foto’s geïllustreerd in de speciale Kanaaleilanden brochure.

Engelse traditie met een vleugje Franse charme

Op het eerste gezicht doen de Kanaaleilanden met idyllische cottages en kronkelende country lanes heel Brits aan. Men spreekt er de Engelse taal, rijdt er links en is de Engelse hoffelijkheid eigen. Op het tweede gezicht springen de Franse straatnamen in het oog. De Franse nonchalance zijn de Guernseyman of Jerseyman beslist niet vreemd. En waar de Franse invloed vooral merkbaar is, is in de keuken. Zeevruchten schotels zijn in nagenoeg elk restaurant uitvoerig op de menukaart te vinden.

Koks draaien hun hand er niet voor om, om smaakvolle gerechten op tafel te toveren. En uiteraard mag een lekker wijntje niet ontbreken….

Engels of Frans … het maakt ook helemaal niets uit. Jersey, Guernsey en hun nog kleinere broertjes of zusjes Sark, Herm en Alderney zijn eilanden van zorgeloosheid. Er kan in het hier en nu worden genoten. Kleine palmbomen gaan dapper de concurrentie aan met tropische exemplaren. Overal ligt de zee binnen handbereik. Soms kabbelen de golven in een prachtige baai naar een ongerept strand, dan weer beuken ze op verraderlijke rotsen.

Jersey

Mede door de invloed van de zee hebben de eilandbewoners een onafhankelijke en vastberaden instelling.

De eilanden lenen zich uitstekend om het actieve leven met het bourgondische te combineren. U vindt er leuke stadjes en dorpjes, interessante bezienswaardigheden, glooiende heuvels en woeste baaien met klifpaden, waar het heerlijk fietsen en wandelen is. Een waar paradijs voor levensgenieters.

Logo Sunair

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer cruise mogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding