Special Mei

Euram

Word verliefd aan de Amalfikust

Olijfgaarden, citroenbomen, wijngaarden, de heerlijke, Napolitaanse keuken

De mooie Amalfikust is alles wat je van Zuid-Italië verwacht. Spectaculair zeezicht vanaf de rotsachtige kust, berghellingen vol met olijfgaarden, citroenbomen, wijngaarden, de heerlijke, Napolitaanse keuken en niet te vergeten de typische Italianen die op hun eigen, geanimeerde manier een gesprek met elkaar voeren.

Bella Italia!

De mooie Amalfikust is alles wat je van Zuid-Italië verwacht

De Amalfikust, één van de meest romantische plekken ter wereld

De kust bestaat uit een verzameling levendige dorpjes met huizen in warme pasteltinten, karakteristieke terrassen, tuinen vol bloemen en het rustige, groene binnenland, uitkijkend over de Middellandse Zee. Geen wonder dat deze kust bekend staat als één van de meest romantische plekken ter wereld en het sinds de klassieke oudheid vele beroemde schrijvers, componisten en dichters heeft geïnspireerd.

In deze regio vind u niet alleen het drukke Napels en Sorrento maar ook het schilderachtige Positano waar u vanaf de vele trappen in de stad bijna altijd een geweldig uitzicht hebt op de azuurblauwe zee.

Of bezoek plaatsjes als Ravello, Priano en Vietri en geniet op een terrasje van de beste limoncello van Italië!

U kunt ook de veerboot naar het eiland Capri nemen

De beste reistijd voor de Amalfikust

De beste tijd om de Amalfikust te bezoeken is het vroege voorjaar of het late najaar. De dorpjes zijn rustiger en de hotelprijzen aantrekkelijk. U kunt verblijven in klassieke hotels, vaak gehuisvest in klassieke villa’s of in kleine stadshotels, gerund door een Italiaanse familie.

Bestel bij uw ontbijt een sterke Napolitaanse koffie maar probeer ook zeker een ‘caffé alla nocciola’, een lokale koffiespecialiteit met hazelnoot.

Bezoek schilderachtig Ravello aan de Amalifikust

Een dagtocht naar geliefd Capri per veerboot

In Napels of Sorrento kunt u de veerboot naar het eiland Capri nemen. Hoewel het bij zowel Italiaanse als internationale toeristen een zeer geliefd eiland is en dus druk bezocht mag een dagtrip naar deze romantische plek niet ontbreken in een reis naar de Amalfikust.

Slenter door de kleine straatjes van Anacapri en bewonder de prachtige Romeinse villa’s.

De bekendste attractie van Capri is absoluut de Grotta Azzurra, een grot waar u in een klein bootje naartoe vaart en door een smalle opening in een ruimte komt die helderblauw verlicht wordt door de schittering van de zon in het water. Heel bijzonder!

Vergeet ook het prachtige achterland van de Amalfikust niet. Zoek de rust op in de Vallone delle Ferriere (ook bekend als Valley of the Mills) en wandel de 10 kilometer lange route door het mooie landschap, eventueel onder begeleiding van een lokale gids. Onderweg komt u langs watervallen, wijngaarden en de papiermolens waar dit gebied om bekend staat.

The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding