Special Mei

KLM

KLM

Vlieg nu ook met KLM naar de historische havenstad Napels

Reizigers kunnen elk weekend – en in juli en augustus zelfs dagelijks - in het vliegtuig stappen naar deze Italiaanse bestemming.

Hier wacht een uniek historisch centrum. Een centrum dat UNESCO in zijn geheel heeft aangemerkt als Wereldcultuurerfgoed. Waar de waslijnen de smalle steegjes overspannen en snelle scooters onderdoor scheuren.

Italië op z’n mooist

Italie op z'n mooist aan de voet van de Vesuvius

Napels

gelegen aan de voet van de Vesuvius

Napel heeft door haar strategische ligging veel overheersers gehad. De Grieken, de Fransen, de Spanjaarden, de Oostenrijkers, de Noormannen, allen lieten ze hun sporen na. Maar de Napolitanen kregen ze niet onder de duim. Integendeel, ze maakten een kunst van goed leven onder erbarmelijke omstandigheden: L’arte di arrangiarsi.

Bakermat van de Margherita

Allereerst door goed eten; de Napolitaanse keuken is wereldberoemd. Dankzij de pure smaken van mooie ingrediënten uit de streek.

Met de lekkerste San Marzano tomaat en beste mozzarella di Bufala heb je alleen nog wat brooddeeg en basilicum nodig voor de iconische pizza Margherita. In Napels voor het eerst gemaakt in de 19e eeuw voor de Italiaanse koningin Margherita om vervolgens de rest van de wereld te veroveren. Maar nergens zo lekker als van de bakermat.

Zelf koken?

De Mercato Antignano markt in Vomero op het Piazza Antignano is de plek waar de Napolitanen zelf hun vis, groente en fruit kopen.

Meer fan van Italiaans leer?

In het weekend vind je dichtbij de gevangenis waar de grote maffiabazen zitten, op de Mercato di Poggioreale, een schoenenmarkt. Altijd leuk om een kijkje te nemen.

Napels, bakermat van de Pizza Margeritha

Verborgen meesterwerken

De inwoners van Napels delen graag hun luxe producten. Maar het meest kostbare houden ze stiekem voor zichzelf.

In een oud koninklijk paleis op de heuvel Capodimonte hangen meesterwerken van onder meer Rafaël, Titiaan, Botticelli, Parmigianino, Pieter Bruegel de Oude en El Greco. Vrijwel onvindbaar voor toeristen, maar meer dan de moeite waard om naar te zoeken.

Tip: neem een taxi, dan krijg je bovendien € 2 korting op de toegangsprijs. Het adres is Via Miano 2.

De Napolitanen vinden veel troost en steun in de verering van heiligen

Verering

De Napolitanen vinden veel troost en steun in de verering van heiligen. Op elke straathoek vind je wel een kapelletje.

Niet te missen is de Cappella Sansevero, de grafkapel van de familie Sangro. Een absoluut hoogtepunt van de Napolitaanse barok. Naast sierlijk toont de kapel ook ietwat bizar. Dit is te danken aan Raimondo di Sangrio, prins van Sandavero en excentrieke uitvinder die zich aangetrokken voelde tot het mystieke.

Hoogtepunt is de Cristo Velato, of wel ‘de Gesluierde Christus’. Het lichaam van Christus is afgebeeld onder een flinterdunne sluier waarbij het gezicht onder de sluier te zien is. Het lijkt alsof het beeld later is toegedekt.

De grootste afgod van de stad is overigens Diego Maradona, onder wiens leiding voetbalclub Napoli Italiaans kampioen werd. Een levende legende.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding