Special Mei

Sunair - naar de Kanaaleilanden

Kanaaleilanden intrigerend anders en toch vertrouwd

Franse nonchalance en Engelse hoffelijkheid

Het uiterlijk van de Kanaaleilanden is Engels, de huizen zijn voornamelijk in de Engelse cottagestijl gebouwd, men spreekt er Engels, rijdt links en is de Britse hoffelijkheid eigen. Dit alles in combinatie met een vleugje Franse charme, die je vooral proeft in de gastronomie. De Franse nonchalance is de eilandbewoners beslist niet vreemd!

Mede door de invloed van de zee hebben de eilandbewoners een onafhankelijke en vastberaden instelling.

Bezoek Guernsey met Sunair

Een waar paradijs voor levensgenieters

Actief en bourgondisch

Deze eilanden lenen zich uitstekend om het actieve leven met het Bourgondische te combineren. Je vindt er leuke stadjes en dorpjes, interessante bezienswaardigheden, glooiende heuvels en woeste baaien met klifpaden,waar het heerlijk fietsen en wandelen is.

Door het aangename klimaat gedijen fauna en flora er overvloedig. De grillige kustlijnen zijn uiterst gevarieerd. Zo kennen we brede zandstranden met goede surfmogelijkheden, klifpaden en ongerepte baaien met indrukwekkende rotspartijen en magnifieke vergezichten.

Devils hotel op Jersey

Jersey & Guernsey & Jersey

De 2 grootste eilanden

Met haar oppervlakte van 117 km² is Jersey het grootste eiland, gevolgd door Guernsey 65 km², gevolgd door Alderney (8 km²) dat vlakbij de Franse kust ligt. Sark en Herm liggen ten oosten van Guernsey en zijn eenvoudig per veerdienst vanuit de haven van de hoofdstad St. Peter Port te bereiken.

St.Peter Port Guernsey

Ruettes Tranquilles en the Green Lanes

Neem voor heerlijk relaxte tochten de Ruettes Tranquilles (Guernsey) en the Green Lanes (Jersey), een uitgebreid wegennetwerk waar wandelaars, fietsers en paarden voorrang hebben. Het heldere water leent zich uitstekend voor watersportactiviteiten als zeilen, surfen en diepzeeduiken.

Voor liefhebbers van zeevissen worden er vistochten georganiseerd.

Geen massatoerisme

Drukke stranden en massatoerisme zijn er op De Kanaaleilanden niet.
Wel onaangetaste kusten, die niets anders bieden dan schone stranden, kristalhelder water en traditionele strandkiosken.

Eb en vloed

Het enorme verschil tussen eb en vloed (met zo’n 12 meter gemiddeld één van de grootste getijen ter wereld) maakt dat de eilanden twee keer per dag totaal van gedaante veranderen.
Havens vallen droog, boten liggen op hun kant en op de stranden zijn de meest uiteenlopende schelpdieren te vinden.

Heerlijk verse vis en schaaldieren eten op de kanaaleilanden

Culinaire Kanaaleilanden

Een rijke bron aan verse ingrediënten

Eilandbewoners houden van eten in alle smaken. Een rijke bron aan verse ingrediënten, waaronder vooral vis en schaaldieren, vormen een inspiratie voor diverse gerechten. Uiteraard mag een lekker wijntje niet ontbreken...

Bezoek Sark vanuit Guernsey per veerboot

Wandelen, natuur en Golf!

Vooral golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen!

Het is een prima bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers, met talrijke bezienswaardigheden en een keur aan sportmogelijkheden.

Op de Kanaaleilanden zijn de Greens ook echt “green”.

De rust en het prachtige glooiende landschap zijn uitstekende ingrediënten om te golfen. Een activiteit die wij u zowel op Jersey, als op Guernsey zeker kunnen aanraden.

Golfen op Guernsey

In Guernsey zijn 3 golfbanen, waarvan 2 x18-holes en 1 x 9-holes. 
Deze laatste is bij Sunair’s St. Pierre Park Hotel, namelijk St. Pierre Golf Club.

Golfen op Jersey

Jersey beschikt over 6 golfbanen, waarvan drie 18-holes. Les Mielles Golf & Country Club is de enige van de drie 18-holes waar u geen handicap nodig heeft.
Les Mielles ligt in het zuidwesten van Jersey, vlakbij de St. Ouen’s Bay.

  • 8-daagse vliegreis naar Guernsey is al boekbaar vanaf € 630 pp

  • 8-daagse vliegreis naar Jersey is al boekjaar vanaf 631 pp

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding