Special Maart

Voigt Travel - Noord-IJsland

Welkom in de ongerepte wildernis van Noord-IJsland

In het ongerepte Noord-IJsland liggen de authentieke parels voor het oprapen. Hier ontmoet u de echte locals en ervaart u het pure IJsland. Vlieg rechtstreeks met Voigt Travel mee naar Akureyri en beleef een unieke reis door IJsland.

Wilt u IJsland met zo weinig mogelijk andere reizigers ontdekken?

Wilt u de échte IJslander ontmoeten, het traditionele IJslandse eten proeven en de ongerepte natuur ervaren? Ga naar het noorden van IJsland!

Met Voigt Travel vliegen reizigers van juni t/m augustus vanaf Rotterdam The Hague Airport zonder overstap naar Noord-IJsland. Wees erop voorbereid dat u de meren, grotten, watervallen en wegen in dit ruige landschap grotendeels voor uzelf heeft, want nog weinig mensen hebben ontdekt hoe mooi het hier is.

Wat kunt u doen in het noorden van IJsland?

Diamond Circle

De Diamond Circle is een perfect alternatief voor de bekendere en drukkere Golden Circle. Dit 260 kilometer lang circuit leidt u via prachtige landschappen langs onvergetelijke pareltjes, waaronder het meer van Mývatn, de waterval van Dettifoss, de walvishoofdstad van Europa Húsavik en de Asbyrgi kloof.

Diamond Circle

De mooiste watervallen van IJsland

In het noorden vindt u een aantal van de mooiste watervallen van het land. De Goðafoss is met haar helderblauwe water net een spannende glijbaan in een wildwaterpark. De Dettifoss is de krachtigste waterval van Europa en stort per seconde 500 m³ naar beneden. En wanneer u bij de Aldeyjarfoss staat, voelt het net alsof u in de hemel bent belandt.

De mooiste watervallen van IJsland

Walvissen en papegaaiduikers spotten

Nergens anders dan in Noord-IJsland kunt u 's zomers elf verschillende soorten walvissen spotten. De boten richting de walvissen vertrekken vanuit verschillende havens, waaronder de haven van Húsavík. Een walvistour duurt ongeveer drie uur. Tijdens de boottour wordt u voorzien van warme kleding, dekens, drinken en een gids die u alles over de baai en de walvissen vertelt. Wie weet spot u ook nog papegaaiduikers.

Walvissen spotten

Mývatn

Mývatn is een zeer actief vulkanisch natuurgebied op de Mid-Atlantische Rug. Het natuurgebied bestaat uit kratermeren, gestolde magmavelden, actieve ondergrondse vulkanen en zwavelpoelen. In 2004 opende Mývatn Nature Baths haar deuren. Deze warmwaterbron is een rustig alternatief voor de Blue Lagoon in het zuiden.

Mývatn

Askja vulkaan

Middenin het Dyngjufjöll-gebergte, in het midden van IJsland, ligt de actieve Askja vulkaan. U maakt mooie wandelingen in deze omgeving, variërend van 15 kilometer tot 22 kilometer. Een aanrader is om via het meer van de Askja 1320 meter omhoog te wandelen. Tijdens deze wandeling heeft u prachtig uitzicht over dit unieke en ruige landschap – wat wel iets weg heeft van de maan.

Wilt u niet wandelen? Boek dan een Super Jeep tour naar de Askja vulkaan en het gebied eromheen. U scheurt dan via kratervalleien naar zwarte lavawoestijnen langs ruige watervallen en rivieren.

Askja vulkaan

Voigt Travel boekt u bij uw reisagent

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding