Special Maart

Tenzing - Tips voor de ultieme reis door Nieuw-Zeeland

Tips voor de ultieme reis door Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland liggen de bezienswaardigheden van het land soms ver uit elkaar. Met een camper kunt u al deze wonderschone plekken in uw eigen tempo verkennen. Reisspecialist Jellie van onze partner Tenzing Travel ging u voor en geeft tips voor de ultieme campervakantie!

“Bij Nieuw-Zeeland denk ik op de eerste plaats aan de overweldigende natuur. Van gletsjers tot groene jungle, en alles wat er tussen zit, in Nieuw-Zeeland vindt u alle zeven werelddelen. Ik zag veel herkenbaar natuurschoon wat ik op eerdere reizen heb gezien, maar dan in één land!''

Tips voor de ultieme reis door Nieuw-Zeeland – Met een camper kunt u al deze wonderschone plekken in uw eigen tempo verkennen

Overnachten in de natuur, glimmende gloeiwormen en op zoek naar de Kiwi

In de meeste steden vindt u een informatiekantoor van de DOC (een organisatie die de nationale parken van Nieuw-Zeeland beheert). U vindt er veel informatie over de nabije omgeving én u kunt er gratis boekjes krijgen waarin alle campings staan die zich in de nationale parken bevinden. En wat is er nou mooier dan midden in de natuur overnachten? Reist u echter in de maanden januari of februari, dan raad ik u aan om de campings vooraf vast te leggen.

Auckland, voor de echte durfal

De meeste reizigers starten hun reis door Nieuw-Zeeland in Auckland. Het is een leuke, sfeervolle stad en een goede plek om even bij te komen van de vlucht. Bent u een echte durfal? Blijf dan ook ietsje langer in Auckland. Hier vindt u namelijk de Sky Tower, waar u vanaf 192 meter hoogte met 85 km/u naar beneden springt!

Nog niet genoeg adrenaline ervaren? Meld u dan aan voor de Auckland Bridge Climb: beklim de Auckland Harbour Bridge samen met een gids, leer alles over de architectuur van de brug en geniet van het spectaculaire uitzicht over Auckland.

Trekpleister Rotorua

Grote kans dat u de toeristische trekpleister Rotorua bezoekt tijdens uw reis. Mijn tip is om dan zeker Waitomo mee te pakken. Meer dan twee miljoen jaar geleden werden hier druipsteengrotten gevormd. In de Waitomo Glow Worm Cave kunt u afdalen en een sterrenhemel van gloeiwormen bewonderen. Een magisch schouwspel!

Inwoners van Nieuw-Zeeland worden vaak Kiwi’s genoemd, naar de loopvogel die alleen hier voorkomt. Wilt u deze vogel spotten tijdens uw reis? Doe dan de ‘Zealandia by night tour’. Kiwi’s zijn namelijk alleen ’s nachts actief. Zealandia ligt net buiten Wellington.

Sterrenhemel bij Lake Tekapo

Tips voor de ultieme reis door Nieuw-Zeeland – Lake Tekapo een onderdeel dat zeker niet mag ontbreken

Een onderdeel dat zeker niet mag ontbreken tijdens uw reis is een overnachting bij Lake Tekapo.’s Nachts geniet u er van de meest spectaculaire sterrenhemel. Niet voor niets staat de grootste telescoop ter wereld op deze plek!

Schiereilanden Otago en Coromandel

Tips voor de ultieme reis door Nieuw-Zeeland – Coromandel

Als u in Dunedin verblijft, is het zeer de moeite waard om het nabijgelegen schiereiland Otago ook te bezoeken. Hier vindt u de geeloog-pinguïns. Deze pinguïns (met gele ogen) zijn ernstig bedreigd en komen alleen nog maar voor aan de oostkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De Maori noemen deze pinguïnsoort ‘Hoiho’ oftewel ‘luidruchtige vogel’, een naam die ze alle eer aan doen.

Op het schiereiland vindt u ook een kolonie albatrossen.  Bijzonder is ook dat de albatrossen hier aan land broeden, terwijl ze dit normaal op verlaten eilandjes doen.

Nieuw-Zeelanders zelf gaan voor het ultieme vakantiegevoel naar Coromandel. Vooral Hot Water Beach is favoriet vanwege de warmwaterbronnen onder het zand. Huur een schep, graaf een gat in het zand en geniet van uw eigen spa!”

Bij Nieuw-Zeeland denk ik op de eerste plaats aan de overweldigende natuur

Vraag uw reisagent naar alle mogelijkheden!

Tenzing Travel

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding