Special Maart

Self Drive Australia

Self Drive Australia 

Self Drive Australia - We hebben 2 autorondreizen geselecteerd

Australië is een uitgestrekt land (ongeveer 180 keer zo groot als Nederland) met verschillende klimaatzones en u zult bij uw bezoek dan ook nooit het gehele land in een keer kunnen bereizen.

Onze selectie autorondreizen

We hebben 2 autorondreizen geselecteerd waarbij u op ontspannen wijze een gedeelte van dit machtige continent kunt verkennen. 

Sydney - Cairns

De autorondreis begint met een bezoek aan het oudste wijngebied van Australië. Hoewel de meeste wijnen tegenwoordig uit de Barossa Valley bij Adelaide komen, staat de Hunter Valley bekend om zijn kwaliteitswijnen. Via de prachtige stranden en gezellige plaatsjes langs de kust van noord New South Wales arriveert u in Byron Bay. 

Hippystad Byron Bay

Dit voormalige hippie stadje is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gewilde vestigingsplaatsjes van Australië en het stadje ademt nog steeds een beetje de mentaliteit van de jaren zestig en zeventig uit. Na het passeren van de grens tussen New South Wales en Queensland verblijft u 2 nachten in het Lamington National Park.

Tijdens uw verblijf in O’Reilly’s kunt u een aantal wandelingen in dit natuurgebied maken. Het park staat bekend vanwege het gematigd regenwoud, de vele kleurrijke vogels en de watervallen. Noosa is op dit moment de meest luxueuze badplaats van Australië. Buiten het prachtige strand en de vele restaurants beschikt Noosa ook over een klein nationaal park waar regelmatig in het wild levende Koala’s gespot worden.

Grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island

Voor de kust van Queensland ligt het grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island. Het gehele eiland is uitgeroepen tot wereldnatuur erfgoed. Het eiland is alleen per 4WD te bereizen en u kunt vanuit uw accommodatie een aantal tourtjes over het eiland boeken.

Eungella National Park.

Na een overnachting in Rockhampton bezoekt u het Eungella National Park. Hier heeft u de mogelijkheid het unieke vogelbekdier in zijn natuurlijke omgeving aan te treffen. Helaas zijn deze diertjes alleen in de vroege ochtend en tegen de schemering actief te bewonderen en dient u er waarschijnlijk een vroege ochtend voor over te hebben om deze dieren te zien.

Airlie Beach

U keert weer terug naar de kust van Queensland en verblijft in het plaatsje Airlie Beach. Airlie Beach is een gezellige badplaats met vele restaurantjes en bars. Daarnaast is Airlie Beach de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Whitsunday eilanden. Een bezoek aan Whitehaven Beach is voor iedere bezoeker een must. 

Townsville is een gezellige plaats met veel restaurantjes, een mooie boulevard en tevens de plaats van waaruit u Magnetic Island kunt gaan bezoeken. Via het plaatsje Mission Beach arriveert u in Cairns, de eindbestemming van uw autorondreis. 

Sydney - Adelaide

Self Drive Australia – Sydney

Vanuit Sydney vertrekt u in zuidelijke richting naar uw eerste overnachtingsplaats Huskisson aan de Jervis Bay. Het gebied is nationaal park en herbergt diverse idyllische stranden. De kust ten zuiden van Sydney is nog ongerept en rustig in tegenstelling tot de noordkust, die meer ontwikkeld is. Het gebied is ook rijk aan geschiedenis, zo waant u zich terug in de tijd wanneer u in het dorpje Tilba Tilba arriveert met zijn historische huisjes en ouderwetse winkeltjes.

Melbourne

Melbourne is een levendige stad die de bezoeker veel te bieden heeft. Zo vindt u hier vele musea, winkels, uitgaansgelegenheden en uitstekende restaurants. Vanuit Melbourne rijdt u naar Geelong, het begin van de meest schilderachtige kustroute van Australië: de Great Ocean Road. Deze bijna 300 kilometer lange kustroute neemt u mee door schilderachtige dorpjes als Port Fairy en biedt u schitterende uitzichtpunten, zoals bij The Twelve Apostles.

Walhalla

Na het dorpje Metung rijdt u landinwaarts naar het dorpje Walhalla. Dit dorpje vindt zijn oorsprong in de vondst van goud rond 1860 en tot 1910 was het een welvarend dorp met ca. 3.000 inwoners. Tegenwoordig heeft Walhalla nog slechts 20 inwoners en biedt het een blik in het verleden.

Grampians National Park

Bij Port Fairy verlaat u de kust en rijdt u landinwaarts naar Grampians National Park, een populaire vakantiebestemming in Victoria. Vanuit het grootste plaatsje Halls Gap zijn er diverse wandelroutes en routes die u met de auto kunt rijden naar uitzichtpunten. Tijdens uw verblijf ziet u ongetwijfeld kangoeroes in het wild. Vanuit de Grampians gaat de reis verder naar de staat South Australia. U overnacht, afhankelijk van de gekozen accommodatie, in het wijngebied Coonawarra of in het plaatsje Naracoorte, bekend vanwege de Naracoorte Caves. Hiervandaan rijdt u naar de eindbestemming Adelaide, de hoofdstad van South Australia.

Self Drive Australia – De kust ten zuiden van Sydney is nog ongerept

Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

QAS Holidays

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding