Special Maart

Tenzing Ontdek oost-Australie per camper

Ontdek Oost-Australië per camper

U bepaalt zelf waar en hoe lang u ergens verblijft en u hoeft niet iedere keer uw koffer in en uit te pakken.ontdek-oost-australie-per-camper_vakantie

Hét ultieme gevoel van vrijheid

Een camperreis langs de oostkust van Australië geeft hét ultieme gevoel van vrijheid.

Om het u gemakkelijk te maken, heeft Tenzing Travel een routesuggestie uitgestippeld, met tips voor leuke campings. Welke hoogtepunten van Oost-Australië mag u écht niet missen? 

Start in Sydney

Ontdek Oost-Australië per camper - Start in Sydney

Sydney is de ideale plek om uw rondreis te starten. Nadat u de camper naar keuze in Sydney heeft opgehaald, kan het avontuur beginnen. Het is absoluut de moeite waard om eerst een stop te maken bij de Blue Mountains. Dit prachtige natuurgebied kent diepe ravijnen, klaterende watervallen en indrukwekkende rotsformaties, waaronder de meest bekende: The Three Sisters.

To The North 

Daarna rijdt u richting het noorden. Het echte ‘laid back’ gevoel, ervaart u in het kustplaatsje Byron Bay. Onze favoriete camping in Byron Bay is North Coast Holiday Park, dichtbij het strand van Clarks Beach.

De uitgestrekte stranden, de ontspannen levensstijl en de heerlijke temperatuur zijn de perfecte ingrediënten voor een paar dagen rust. Maak een tocht per kajak, wie weet ziet u dolfijnen! 

Gezellig kustplaatsjes

Nog zo’n gezellig kustplaatsje is Noosa, net voorbij Brisbane. Rijdt u via de Sunshine Coast langs de vele stranden of neemt u de route via het binnenland langs de 13 vulkanische pieken van de Glass House Mountains?

Natuurlijk kunt u ook hier in de buurt van het strand overnachten, maar veel leuker is het om midden in de natuur van de Noosa Everglades te kamperen op de camping Habitat Noosa. ’s Avonds heerlijk barbecueën (de zogenoemde barbie) onder de sterrenhemel…dat wordt genieten! 

Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld

Ontdek Oost-Australië per camper - Bezoek Fraser Island

Plan twee dagen uit voor een bezoek aan Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld en de volgende stop van de reis. Er zijn geen verharde wegen op het eiland, dus u laat de camper op het vasteland achter en steekt met de ferry over.

Het eiland is niet alleen populair vanwege de vele zandheuvels, maar ook vanwege het dichtbegroeide, tropisch regenwoud en de helderblauwe zoetwatermeren. Een van de highlights is het idyllische Lake Mackenzie: felblauw water omgeven door hagelwit zand. Bezoek ook het Seventy-Five Miles Beach waar u kans heeft op het spotten van een dingo, de Australische wilde hond.

Op naar Airlie Beach 

Op naar Airlie Beach, de toegangspoort tot de paradijselijke eilandengroep de Whitsundays! Houdt u van snorkelen of duiken? Dan zit u hier goed, want de 74 tropische eilanden zijn omringd door het Great Barrier Reef.

Ga mee op een bootexcursie en bezoek Whitehaven Beach. Hier heeft u een onvergetelijk uitzicht over een van ‘s werelds mooiste stranden. Kies voor de camping Big4 Adventure Whitsunday Resort in Airlie Beach, die heeft een zwembad! 

Natuurgebied de Atherton Tablelands

Even genoeg zon, zee en strand gezien? Bezoek dan de Atherton Tablelands, een natuurgebied dat bestaat uit regenwoud, meren en watervallen, waaronder de veelvuldig gefotografeerde Millaa Millaa watervallen.

Met kilometers aan wandelpaden en meer dan 160 verschillende vogelsoorten, komt de echte natuurliefhebber hier volledig aan zijn trekken. 

Het sfeervolle plaatsje Port Douglas

Reist u richting Cairns, verblijf dan in het sfeervolle plaatsje Port Douglas. Leuke boetiekjes en gezellige restaurants typeren het straatbeeld én u heeft het Great Barrier Reef voor de deur. Natuurlijk is een duik- en/of snorkelexcursie naar het rif mogelijk, maar een bezoek aan het regenwoud van Cape Tribulation is ook meer dan de moeite waard. Bent u de laatste dagen van de reis actief of gaat u ontspannen aan het strand? De keuze is aan u! 

Meer weten of direct boeken?

Wilt u meer weten over deze bijzondere camperreis? Neem contact met mij op voor een advies op maat.

Ontdek Oost-Australië per camper

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor info of boeken van deze groepscruise contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding