Special Maart

FTI

Calabrie

Ontdek de meest verrassende zomerbestemming in Europa!

In het puntje van de Italiaanse laars vindt u het allermooiste stukje van Italië. Deze prachtige streek is nog relatief onontdekt en daardoor kunt u hier genieten van het échte authentieke Italiaanse leven.

De smalle steegjes, de geur van versgebakken pizza, de vriendelijke mensen op straat – het beste van Italië vindt u hier!

Tegelijkertijd voelt het als een vakantie naar de Caribbean door de turquoise blauwe zee en witte zandstranden. En dat op slechts 2,5 uur vliegen…

Calabrië en het tropea-strand

Temperaturen oplopend tot 30 °C!

Calabrië heeft een Mediterraan klimaat en in de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 30 °C.

Heerlijk weer voor een mooie stranddag of relaxte dag aan het zwembad, maar ga er ook zéker op uit. Huur bijvoorbeeld een auto en ontdek in uw eigen tempo hoe mooi Calabrië is. Nieuwsgierig wat u niet mag missen? Bekijk onze Top 3 favoriete plekken.

Elke plek is uniek: de ene stad barst van de cultuur en de ander kenmerkt zich door prachtige natuur!

Ontdek de meest verrassende zomerbestemming in Europa!

1. Tropea

Deze mooie stad wordt vaak bestempeld als de parel van Italië en dat is niet voor niets! Tropea is gebouwd op een berg van 60 meter hoog, pal aan de voor Europa zo ongewoon turquoise zee.

De schitterende bergachtige omgeving, het heldere water en de heerlijk Italiaanse sfeer maken het tot een uniek plekje in Calabrië dat iedereen zal verrassen. De op de berg gelegen kerk Santa Maria dell'Isola mag u niet missen en de rode ui Rossa di Tropea moet u zeker geproefd hebben, daar staat Tropea namelijk om bekend. Deze zoete, rode ui is zó populair dat ze er zelfs ijs van hebben gemaakt!

Tropea de  parel van Italie

2. Pizzo

Het historische Pizzo kent prachtige stranden en een eeuwenoude binnenstad. Het Italiaanse leven gaat hier gewoon door en het wordt daarom ook druk bezocht door de Italianen zelf.

Hier vindt u onder meer de Chiesetta di Piedigrotta, een kapel gebouwd in een grot. En natuurlijk de overheerlijke tartufo, een truffelijsje met aan de binnenkant vloeibare chocolade!

De lekkerste tartufo eet u aan het plein Piazza della Repubblica.

De smalle straatjes van Pizzo

3. Capo Vaticano

Het meest fotogenieke uitkijkpunt van Calabrië (vóóral tijdens zonsondergang) is Capo Vaticano. Het ligt in het midden van de regio in een puntig stukje van de westkust. Bij helder weer kunt u vanaf dit uitkijkpunt zelfs de nog actieve vulkaan Stromboli spotten!

Huur een auto en verken ook de rest van de omgeving. Alle leuke plekjes zijn via smalle wegen te bereiken.

Bent u een actieve vakantieganger? Er zijn hier ook genoeg mooie wandelroutes te vinden!

Capo Vaticano

Vlieg naar deze verrassende Europese zomerbestemming!

De hele zomer vliegt FTI Reizen met Transavia vanaf Rotterdam naar Calabrië.

’Van 20 april 2019 tot en met 22 oktober 2019 gaan er wekelijks 2 vluchten. De vliegdagen zijn dinsdag en zaterdag

Overtuigd van deze waanzinnige bestemming?

Boek snel uw vakantie en word óók verliefd op deze verrassende Europese zomerbestemming!

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor info of boeken van deze groepscruise contact met uw Travel Agent op.

FTI boekt u bij uw The Travel Club reisgagent

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding