Special Maart

Sunair - Ontdek de Kanaaleilanden

Ontdek de Kanaaleilanden

Klim in de pedalen, of trek de wandelschoenen aan

Eilanden die groot genoeg zijn om uzelf in te verliezen, maar toch klein genoeg om u thuis te voelen. Brits, maar net voor de kust van Frankrijk… dat zijn de Kanaaleilanden. Paradijsjes om te wandelen en fietsen. Laat u verrassen.

De Kanaaleilanden

Op slechts 1½ uur vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport of 2 uur vliegen vanaf Groningen Airport Eelde vindt u de Kanaaleilanden. Gedurende het seizoen kunt u iedere zondag rechtstreeks naar de eilanden toe vliegen en ben u relatief dichtbij in een verrassend andere wereld.

U wandelt met een warme, doch frisse zeebries in het gezicht en in de verte ziet u dolfijnen vrolijk in het water duiken … Het zou zomaar kunnen, want dat is wandelen op Jersey of Guernsey.

Welk eiland kiest u?

Jersey

De schoonheid van Jersey en de verscheidenheid aan flora en fauna ervaart u het best te voet. Het eiland heeft meer dan 560 kilometer kust- en landelijke paden. Om elke bocht die u maakt, staat u een nieuw verrasssend uitzicht te wachten.

Het rotspad langs de ruige Noordkust, leidt van de ruïnes van het 14e eeuwse kasteel in Grosnez naar het vissersdorpje Rozel. Het oosten, waar het dramatische Mont Orgueil Castle de skyline bepaalt, vormt vooral het toneel van vele oude mythes en legenden. Het zuiden is de plaats om alle facetten van de zee te ervaren …. Het westen heeft een wat rustiger en weelderiger karakter. Hier geniet u van fascinerende zonsondergangen.

Jersey

Guernsey

Guernsey leent zich bij uitstek om te wandelen en te fietsen. Het eiland heeft prachtige stranden en baaien die bekend staan om de combinatie van rust en een spectaculaire omgeving. Guernsey betekent genieten van geheime klifstranden, magnifieke vergezichten, verse vis, de alomtegenwoordige bloemenpracht, cream-tea, de weerkaatsing van de zon op de zee, klifpaden en slingerende landweggetjes, tijdloze indrukken die u opdoet in de drukke haven, of wanneer u voet aan land zet op een van de kleinere eilanden die bij Guernsey horen.

U vindt hier alle varianten binnen handbereik… Kleine afgelegen baaien met steile rotswanden staan borg voor een spectaculaire omgeving, rust en privacy. Unieke kiezelsteenstrandjes oefenen op zowel eilandbewoners als bezoekers een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Zelfs de kleuren van de stenen zijn verschillend, van diepblauw of –groen tot lichtroze.

Guernsey

De eilanden zijn bij uitstek geschikt om te voet te ontdekken.

En kunt u er geen genoeg van krijgen, dan zijn Herm en Sark - de kleinere eilanden - per boot te bereiken vanuit Guernsey. Goed voor een dagtocht te voet, beide eilanden lenen zich hier uitstekend voor. Liefhebbers van rust en ongerepte natuur verkiezen hier een kort verblijf of een langer verblijf om even helemaal op adem te komen.

Sark

Herm

Herm is ca. 2,5 km lang en 1 km breed en nog nét niet onbewoond. Een wandeling brengt u hier naar afwisselend landschap; mooie stranden aan de noordkant, rotsen en klifpaden (met adembenemende vergezichten) aan de zuidkant.

Sark

Sark is ca. 5 km lang en 2 km breed. Hier rijden eilandbewoners met fiets, tractor of paard en wagen en lijkt het serieus of de tijd hier heeft stilgestaan. Een keur aan vogels en de uitbundige fauna en flora maken een wandeling of fietstocht compleet, zeker als u het ongeplaveide pad van Sark naar little Sark niet aan u voorbij laat gaan.

Meer inspiratie

Sunair boekt u bij uw reisagent

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding