Special Maart

Hoogtepunten van IJsland

Hoogtepunten van IJsland en het avontuurlijke binnenland

11 dagen vanaf € 2.995 per persoon 

IJsland Askja

  • hotelreis met kleine groep
  • binnenland: Kjölurroute en Landmannalaugar
  • veel maaltijden inbegrepen
  • Nederlandse reisleiding

Reisdata

30-06-2017 t/m 10-07-2017 (gegarandeerd vertrek)
14-07-2017 t/m 24-07-2017 (gegarandeerd vertrek)
28-07-2017 t/m 07-08-2017
11-08-2017 t/m 21-08-2017
08-09-2017 t/m 18-09-2017

11 dagen vanaf € 2.995 per persoon (gebaseerd op vertrek 8 september 2017)

Aksja IJsland collage

U start de rondreis IJsland met de bekende natuurverschijnselen van de Gouden Cirkel. We rijden vervolgens dwars door het onbewoonde binnenland naar het noorden. Deze Kjölurroute gaat door uitgestrekte steenwoestijn met tafelbergen, vulkanen en gletsjers. Onderweg bezoeken we Hveravellir, één van de mooiste warme bronnengebieden van IJsland. Via Akureyri bereiken we het natuurgebied Mývatn. We wandelen er langs kraters, lava en velden met kokende modderpoelen. Tijdens deze rondreis IJsland komt u gegarandeerd ogen en tijd tekort. Vervolgens rijden we speciaal een stukje om voor een bezoek aan de machtige waterval Dettifoss. IJsland is rijk aan watervallen en ook aan de zuidkust zullen we er verschillende bewonderen. Hier domineert bovendien de reusachtige Vatnajökull, een ijskap, groter dan alle gletsjers van de Alpen en Noorwegen bij elkaar. We bezoeken het Jökulsárlón, een gletsjermeer waar ijsbergen in ronddrijven en het Nationaal Park Skaftafell, dat is omsloten door gletsjers. Bijzonder aan deze reis is dat we nog een keer het binnenland in gaan, naar Landmannalaugar, een overweldigend, kleurrijk en vulkanisch natuurgebied. Er wordt een wandeling gemaakt en u kunt een bad nemen in een warme beek tussen de gekleurde bergen. Een onvergetelijke ervaring.
Kaart IJsland

Reis van dag tot dag (kan naar wens aangepast worden)

1- vlucht naar Keflavik met Icelandair, rit naar omgeving Laugarvatn

2- Geysir, Gullfoss waterval en Kjölur binnenlandroute

3- rit via Akureyri en Godafoss in de richting van Mývatn

4- busdagtocht met wandelingen rond Mývatn

5- kokende modderpoelen, waterval Dettifoss en de Oostfjorden

6- ijsbergenmeer Jökulsárlón en naar de omgeving van Skaftafell

7- excursie vogeleiland Ingólfshöfdi (optioneel) en Skaftafell nationaal park

8- langs de zuidkust en richting Landmannalaugar

9- wandeling in Landmannalaugar en naar Reykjavík

10- Reykjavík (optionele excursie Blue Lagoon)

11- vlucht naar Nederland met Icelandair

collage Askja 2 IJsland

Overige info

De 1-persoonskamer is op aanvraag. U kunt ook op indeling boeken, waarbij u in een 2-pers.kamer wordt ondergebracht met iemand van uw eigen sekse en u geen toeslag betaalt

Tip
Deze groepsreis is inclusief een vlucht met Icelandair in de, voor dit seizoen, voordeligste vluchtklasse. Boekt u tijdig dan is er in de meeste gevallen plaats beschikbaar in deze klasse, bij late boeking moeten wij soms een toeslag in rekening brengen. Vroeg boeken is dus aan te raden!

Inclusief: vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair, inclusief € 120 luchthavenbelasting en brandstoftoeslag; alle vervoer ter plaatse volgens programma; alle overnachtingen in hotels in tweepersoonskamers met faciliteiten op basis van halfpension m.u.v. diner dag 9 en 10, entree Nationale Parken; Nederlands sprekende reisleiding; informatiepakket.

Exclusief: alle lunches en 2 diners; evt. overige entreegelden en optionele excursies; reserveringskosten; reis- en annuleringsverzekering; eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij.

Logo Askja

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding