Special Maart

Mazi Travel

Verrassend Griekenland

Een land dat vele schatten verbergt

Exotische stranden, mythologische kastelen, een unieke keuken met delicate smaken. Geschiedenis, cultuur en natuur.

Een warme en gastvrije glimlach en een unieke zonsondergang 

Al deze en vele andere verrassingen wachten op u in het prachtige Griekenland, badend in het zonlicht en de Middellandse Zee.

Kijk gauw verder. U zult verrast zijn van de veelzijdigheid van Griekenland.

Verrassend Griekenland

Nu eens niet alleen maar eilanden, zon en zee

Griekenland, het hele jaar door

Griekenland heeft zoveel meer te bieden. Geschiedenis, cultuur, natuur, heerlijk eten, prachtige wijnen, gastvrijheid en een bijzondere manier van leven.

En niet alleen interessant in de zomer. Griekenland heeft alle seizoenen veel te bieden.

Reizen ver weg van het massa toerisme

Van de Akropolis en de Tempel van Poseidon in Sounio tot het oude Olympia, Delphi en het oude theater van Epidaurus

Natuurlijk bieden wij reizen met veel Griekse geschiedenis, cultuur en archeologie.

Maar ook bieden we reizen en activiteiten in de ongerepte gebieden ver weg van het massatoerisme.

Verblijf in kleinschalige unieke accommodaties, ervaar de lokale cultuur en geniet op een ontspannen manier van de natuurlijke schoonheid van Griekenland.

Een land dat vele schatten verbergt

Een kleine greep uit de vele mogelijkheden

De wilde schoonheid van Noordwest-Griekenland – 6 dagen

Wandelen in de regio Epirus, in het noordwesten van Griekenland

Epirus heeft de mooiste natuur van het land. Het Vikos Aoös National Park, ook wel Zagori genoemd, is een ideale plek voor natuurliefhebbers. Zagori is een van de meest pittoreske gebieden van Griekenland. Veel authentieke stenen dorpjes en een prachtig uitzicht op het Pindos gebergte. De regio is een waar paradijs voor wandelaars. De adembenemende toppen van Gamila en Astraka, op hoogten boven 2000 m, en de Dragon Meren nodigen u uit voor uitdagende wandelingen.

De Vikos Kloof is een van de diepste in de wereld. Vanwege haar natuurlijke schoonheid en de kristalheldere rivier Voidomatis die door de kloof stroomt, een onvergetelijke ervaring. De kloof, met muren tot 1 km hoog, is van groot wetenschappelijk belang, omdat het in zijn bijna ongerepte staat, een toevluchtsoord is voor bedreigde diersoorten en veel uiteenlopende ecosystemen bevat.

Naar de Ionische eilanden, op zoek naar dolfijnen - 8 dagen

In het kristalheldere water liggen tientallen eilandjes tussen onbewoonde zandstranden en beboste bergen die hoog boven de Ionische Zee uitsteken

Deze reis is een zeiltocht met een ecologische focus. Het doel is om, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige, de ecosystemen van de Griekse zeeën te ervaren en te leren kennen. In de beschermde wateren van dit gebied genieten we van een zeiltocht en kijken we naar de dolfijnen als ze langs het schip stoeien.

Chalkidiki Schiereiland van diversiteit en veelzijdigheid - 8 dagen

Het betoverende schiereiland Chalkidiki doet denken aan de drietand van Poseidon

Het ligt ten zuiden van Thessaloniki en bestaat uit drie kleinere schiereilanden

Het noord-centrale gebied wordt gedomineerd door de berg Holomontas . Hoe hoger u rijdt, hoe rijkelijker de vegetatie. Tussen de bossen, die door kloven, rivieren en natuurlijke bronnen worden doorsneden, verschijnen prachtige traditionele dorpjes. Elk dorp is charmant op haar eigen manier. Hier gaat traditie hand in hand met de natuur.

Het mythologische Athene - 5 dagen

Athene is een stad om te beleven en te ontdekken

Dé manier om te genieten van de ongelooflijke charme die het heeft dankzij haar glorieuze verleden. Laat u verrassen door de stad die naar de toekomst kijkt terwijl zij het verleden preserveert. Het culturele en sociale leven speelt zich af temidden van oude monumenten. De prachtige Akropolis, zichtbaar vanuit bijna elk deel van de stad, herinnert de Grieken dagelijks aan hun erfgoed. 

Athene heeft musea, theaters, cultureel amusement, archeologische sites, nachtleven en nog veel meer. De Atheense food scene is ook een perfecte mix van Griekse traditie en cultuur. Tijdens uw verblijf kunt u op verschillende plaatsen in de stad Grieks eten en u zult begrijpen waarom eten zo centraal staat in de Griekse cultuur.

Een reis naar de mooie eilanden, van Athene naar Mykonos en Santorini – 8 dagen

Santorini en Mykonos, beiden gelegen in de Cycladen, zijn twee topbestemmingen in Griekenland

Mykonos staat bekend om het gezellige uitgaansleven en de prachtige stranden, terwijl Santorini beroemd is om de romantische zonsondergang en de indrukwekkende Caldera. De traditionele architectuur, de prachtige kustlijn en de fantastische uitzichten zijn enkele van de gemeenschappelijke kenmerken die deze twee eilanden delen.

Veelzijdig Griekenland

Wilt u nog meer inspiratie­?

MAZI Travel & Events organiseert al 30 jaar allerlei soorten reizen in Griekenland. Vraag uw reisagent en ontdek nieuwe en oude bestemmingen vanuit een ander perspectief.

De Griekse wereld ligt aan uw voeten

Mazi Travel boekt u bij uw The Travel Club reisagent

Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding