Special Maart

Buro Scanbrit veelzijdig Noorwegen

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Veelzijdig Noorwegen

13/14-Daagse autorondreis langs vakantiewoningen inclusief overtocht vanaf € 289 p.p.

Wie voor het eerst in Noorwegen komt wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is afwisselend, van de lieflijke vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Ook kent het midden van Noorwegen een schitterend berglandschap, en het land staat bekend om de prachtige fjorden aan de westkust.

Buro Scanbritt Noorwegen

De rondreis ‘Frida’ is al jaren een van de toppers in het programma van Buro Scanbrit en dat is niet zonder reden. In twee weken tijd maakt u kennis met de vele facetten van Noorwegen. Ontdek vanuit Nordseter het Gudbrandsdal, Lillehammer en de Peer Gynt Vegen. U zit in het hart van het fjordengebied in Vesterland Resort met vele bezienswaardigheden in de omgeving. U eindigt uw reis in Vrådal, wat een van de meest zonzekere gebieden is, waardoor u heerlijk kunt relaxen aan het Nissermeer. Uiteraard mag hier een uitstapje naar het Telemark kanaal niet ontbreken.

Reisperiode en reissom
Vertrek mei t/m oktober 2017.
Vanaf € 289 per persoon (bij 4 personen), inclusief retourovertocht met Stena Line, verblijf in een binnenhut en 10 nachten in vakantiewoningen o.b.v. logies.collage scanbrit noorwegen

Dagprogramma

Dag 1 Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line. Overnachting aan boord.

Dag 2 t/m 4 Nordseter, Lillehammer Fjellstue. Ca. 475 km, 3 overnachtingen.
Nordseter is een bergdorp boven het Olympische stadje Lillehammer. Een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Op korte afstand ligt het meer Sjusjøen, waar waterfietsen te huur zijn en kano’s. Maak een autotocht over de Peer Gyntveien of de Birkerbeinerveien, de tolweg die over een woeste hoogvlakte naar het Østerdal loopt. Bezoek het openluchtmuseum Maihaugen en het staafkerkje van Ringebu. Of ga met de kinderen een dagje naar het pretpark Hunderfoss Lekeland.
Dag 5 t/m 8 Kaupanger, Vesterland Resort. Ca. 285 km, 4 overnachtingen.
Vanuit het Gudbrandsdal steekt u door naar Fagernes, waarna u langs de uitlopers van het Jotunheimen gebergte naar Lærdal rijdt. Natuurlijk stopt u onderweg bij de staafkerk van Borgund. Het vakantiepark ligt bij de Sognefjord. Een ideaal uitgangspunt voor activiteiten in de bergen, een dagtocht over de Sognefjord, een bezoek aan de gletsjer Jostedalsbreen, een spectaculaire rit met het bergtreintje van Flåm en het bezichtigen van het staafkerkje Urnes.

Dag 9 t/m 11 Vrådal, Vrådal Hyttepark. Ca. 385 km, 3 overnachtingen.
Een mooie dagtocht brengt u naar Telemark. Vanuit uw vakantiewoning kunt u aan allerlei activiteiten in de omgeving meedoen, te voet of te paard, per mountainbike of per kano. Maar bezoek ook de prachtige dorpjes, openluchtmusea en kerkjes waar Telemark bekend om staat. Ga op stap naar de sluizen in het Telemarkkanaal of bezoek het Noors Skimuseum. Dag 12: Overtocht Oslo-Frederikshavn met Stena Line. Ca. 205 km. Overnachting aan boord.

Dag 12 Overtocht Oslo-Frederikshavn met Stena Line. Ca. 205 km. Overnachting aan boord.

Dag 13 Aankomst Frederikshavn.

De beschreven reis is geldig bij vertrek op zondag. Bij vertrek op woensdag volgt een 14-daagse reis en verblijft u 4 nachten in Nordseter, 3 nachten in Kaupanger en 4 nachten in Vrådal. Het is ook mogelijk om een 15-,17- of 18-daagse reis te boeken.

Logo Buro scanbrit

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding