Special Maart

Avontuurlijke cruise Spitsbergen

Avontuurlijke cruise Spitsbergen met zeilschip Antigua

16 Dagen vanaf € 4.595 per persoon.  

  • avontuurlijke reis per zeilschip
  • ijsberen en walrussen
  • maximaal 32 passagiers

Reisdata

15 juli t/m 30 juli 2017
16 t/m 31 augustus 2017

16 dagen vanaf € 4.595 per persoon 

Ieder jaar charteren we het zeilschip de Antigua en pogen we met het schip heel Spitsbergen rond te gaan. Meestal lukt het, maar helemaal zeker is dat niet. Soms dwingen ijs, windrichting en stroming ons een alternatieve route te varen. De tweede reis op 16 augustus 2017 heeft als ultiem doel de Van Dongen bocht op Nordaustlandet, het gebied ten (noord)oosten van de Hinlopenstraat. De Van Dongen bocht is vernoemd naar Sjef van Dongen, een Nederlandse Poolheld, die deel heeft genomen aan een spectaculaire reddingsoperatie in 1928. De route is natuurlijk onder voorbehoud maar zeker is dat het een spectaculaire tocht gaat worden.  De reizen met de Antigua voeren soms tot aan de rand van het pakijs. Dwars door de habitat van walrus, zeehond, walvis en ijsbeer. In de korte zomer nestelen ontelbare alken, drieteenmeeuwen, papegaaiduikers en Noordse stormvogels langs de klippen en scharrelen poolvossen op het land hun kostje bij elkaar. Deze reizen zijn kleinschalig, uniek en hebben een duidelijk expeditie karakter. Een bijzondere tocht door één van de laatste ongerepte plekken op aarde.

Spitsbergen


Reis van dag tot dag

1- Inscheping in Longyearbyen

2- Forlandsundet, Ny-Ålesund

3- Smeerenburg en Ytre Norskøya

4-15- Rond Spitsbergen

16- bezoek Longyearbyen en terugvlucht

Het zeilschip Antigua

Het zeer sfeervolle zeilschip Antigua heeft ruimte voor 32 passagiers, die verblijven in 16 tweepersoonshutten met eigen badkamer. Oorspronkelijk gebouwd als visserschip in 1957, begin jaren ’90 omgebouwd tot een zeilschip. Behoedzaam, stijlvol en traditiebewust heeft het schip een metamorfose ondergaan. Afgelopen winter heeft het schip nogmaals een aangename verbouwing ondergaan waarbij het schip 7 meter verlengd is.  Hierbij zijn de eerste acht hutten vergroot en uitgerust met twee een-persoons lage bedden. Dit zijn de comfort hutten. De overige acht standaard hutten zijn gelijk gebleven en hebben een stapelbed. Askja chartert de Antigua jaarlijks sinds 2009 en maakt diverse reizen rond Spitsbergen. Het schip heeft een zeer ervaren Nederlands-, Engels- en Duitssprekende bemanning en een bijzondere uitstraling. De sfeer is gemoedelijk en comfortabel, de maaltijden zijn voortreffelijk. Zeilervaring is niet nodig.

Spitsbergen schip

Inbegrepen: zeilcruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in 2-pers.hut op basis van volpension; alle excursies en lezingen gedurende de scheepsreis; koffie en thee; informatiepakket; transfers, indien u aansluitende vluchten reserveert.

Niet inbegrepen: vluchten; luchthavenbelasting; evt. accommodatie voor en na de bootreis; drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord; reserveringskosten; reis- en annuleringsverzekering

Reist u alleen, dan kunt u op indeling boeken. U wordt dan ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht.

logo Askja 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding