Special Maart

Australië Free as a Bird

Australië Free as a Bird 

Australië is een land dat zich uitermate leent om op eigen gelegenheid te ontdekken. De wegen zijn prima onderhouden en zo lang u links rijdt kunt u op een veilige manier het land met een huurauto doorkruizen.

Houdt wel rekening met de grote afstanden tussen de verschillende steden in dit unieke continent.

Australië Free as a Bird

Vele internationale luchthavens

Maak een keuze uit een van de vele internationale luchthavens die QANTAS in Australië aanvliegt. U kunt kiezen uit Sydney, Melbourne, Adelaide, Perth (vanaf 28 maart rechtstreeks vanuit London), Darwin, Cairns en Brisbane. Hier haalt u uw huurauto of camper op en heeft vervolgens de tijd om een gedeelte van dit machtige land te verkennen.

Populaire routes

Populaire routes zijn bijvoorbeeld vanuit Sydney langs de kust, via Melbourne en de Great Ocean Road naar Adelaide. Een ander populaire route is die vanuit Sydney naar Cairns (of v.v.). U reist dan langs de mooie wijngebieden van de Hunter Valley naar het subtropische Brisbane en Sunshine Coast naar het tropische noorden van Australië, Cairns. Vanuit Cairns kunt u uitstapjes maken naar het Great Barrier Reef of de tropische regenwouden bij Daintree.

Red Centre en de Outback

Australië Free as a Bird - de self drive vanuit Adelaide via Alice Springs en Ayers Rock naar Darwin is een mooie route.

Heeft u altijd al een bezoek aanhet befaamde Red Centre en de Outback op uw verlanglijstje staan dan is de self drive vanuit Adelaide via Alice Springs en Ayers Rock naar Darwin een mooie route. Het is dezelfde route die 1 keer in de 2 jaar gebruikt wordt voor de befaamde World Solar Challenge waarbij voertuigen voortgedreven door zonne-energie zo snel mogelijk deafstand van ruim 3.000 kilometer dwars door de woestijn af moeten leggen. Bij Darwin bevindt zich het befaamde nationale park, Kakadu. Dit nationale park met een oppervlakte van ruim 19.000 m2 (ongeveer de helft van Nederland) herbergt een grote variëteit aan vogels, buideldieren maar ook de levensgevaarlijke zoutwater krokodil. 

Rechtstreeks vanuit London naar Perth

Vanaf 28 maar vliegt QANTAS rechtstreeks vanuit London naar Perth. Deze ruim 17 uur durende vlucht is de eerste commerciële luchtverbinding tussen Europa en Australië. De omgeving van Perth is erg geschikt voor een ontspannen self drive. Fremantle, net onder Perth is het vertrekpunt naar het prachtige Rottnest Island waar u kennis kunt maken met de Quokka, een klein schattig klein buideldiertje.

Prachtige stranden

Australië Free as a Bird –  U vindt bij Esperance prachtige stranden

Verder vindt u bij Esperance prachtige stranden, indrukwekkende bossen met torenhoge Karri bomen en een mooi wijngebied, genaamd Margret River. En, niet eens zo ver landinwaarts, bevindt u zich snel in de typische Australische Outback met plaatsjes als Kalgoorlie waar zich een van de grootste goudmijnen bevindt en Hyden waar u de befaamde ‘Wave Rock’ kunt bezoeken. Kortom voldoende keuze!

Laat uw reis plannen

Australië Free as a Bird – Vanaf 28 maar vliegt QANTAS rechtstreeks vanuit London naar Perth

Mocht u de reis met hotels en huurauto helemaal van tevoren voor u uitgestippeld willen hebben dan kan uw persoonlijke reisadviseur hier zeker bij behulpzaam zijn. Er zijn verschillende niveaus accommodatie en wij kunnen voor u de leukste hotels en resorts onderweg uitzoeken.

Dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

QAS Holidays

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding