Special Juni

Goed verzekerd op reis

Goed verzekerd op reis – vragen en antwoorden

Goed verzekerd op reis – vragen en antwoorden

We mogen weer op vakantie! 

Europa en het Caribisch deel van het Koninkrijk kleurt weer geel.

Na de persconferentie van 3 juni jl. kunnen we ons voorstellen dat u graag weer wilt gaan reizen! De Europeesche geeft geen reisadvies. Wel kunnen we u uitleggen hoe onze verzekeringen werken. Kijk voor een actueel reisadvies, zowel voorafgaand als tijdens uw reis op: nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen  

Voor uw reis- en/of annuleringsverzekering geldt dat een schadegebeurtenis  onverwachts en onvoorzien moet zijn om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Tevens bent u  als verzekerde verplicht om schade te beperken en te voorkomen.

Voor de nieuwe situatie staan hieronder de meest gestelde vragen over de dekking van onze reis- en annuleringsverzekeringen. Onze eerdere standpunten m.b.t. het reizen naar gebieden met code oranje of rood zijn niet gewijzigd. Kijk daarvoor op: europeesche.nl/nieuws/coronavirus-vraag-en-antwoord

Annuleringsverzekering

Is er dekking op mijn annuleringsverzekering als ik een reis boek naar een land met het reisadvies code geel?

U heeft de normale dekking die u altijd gewend bent op onze kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekering als het reisadvies naar uw bestemming (weer) groen of geel is op het moment dat u uw reis boekt. Dit geldt ook voor de Allrisk Annuleringsdekking.

Is er dekking voor niet gebruikte reisdagen op mijn annuleringsverzekering als ik onverhoopt eerder terug ben gekeerd vanwege een gewijzigd reisadvies. Bijvoorbeeld van code geel naar code oranje/rood.

De standaard annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking. Heeft u een Allrisk dekking? Dan vergoeden we niet gebruikte reisdagen voor 75%.

Reisverzekering

Heb ik dekking op mijn reisverzekering als ik wil afreizen naar een land met code geel?

Er is dekking als op het moment van vertrek er in het land van bestemming code geel is.

Mijn reisbestemming heeft code oranje of rood. Biedt mijn reisverzekering dekking als ik (medische) kosten moet maken door het coronavirus?

Bent u nog niet vertrokken naar uw reisbestemming en is er een negatief reisadvies afgegeven voor uw reisbestemming? Dan bent u niet verzekerd als u toch naar uw reisbestemming gaat en een Corona gerelateerde schade oploopt of daarvoor kosten moet maken. Bent u op uw reisbestemming en wordt er tijdens uw vakantie een negatief reisadvies afgegeven? Dan bent u wel verzekerd indien u langer moet blijven, tot het eerst mogelijke moment dat u naar huis kunt terugkeren. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding