Special Juni

Sprookjessteden van Europa

De meest betoverende sprookjessteden van Europa 

Op zoek naar het perfecte ansichtkaart-stadje? Hier zijn de meest magische sprookjessteden in Europa die je aan je bucketlist moet toevoegen! 

Van charmante bergdorpjes tot middeleeuwse vakwerkstadjes en van kleurrijke vissersdorpjes tot twinkelende stadjes hoog bovenop een klif. Het gevoel dat je zo een sprookjesboek instapt als je een van deze sprookjesachtige bestemmingen bezoekt! 

Bled - Slovenië

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Bled - Slovenië

Het meer van Bled is een van die plaatsen die rechtstreeks uit een verhalenboek lijkt. Dit kleine Sloveense stadje is perfect voor natuurliefhebbers, met veel mogelijkheden om te wandelen, varen en kamperen in de buurt. 

Giethoorn – Nederland

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Giethoorn – Nederland

Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’ is een klein schilderachtig dorp en staat het meest bekend vanwege haar vele grachten. Vaar met een fluisterboot door de grachten en bewonder de vele oude boerderijtjes met haar mooie tuinen aan de dorpsgracht. 

Cinque Terre – Italië

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Cinque Terre – Italië

Cinque Terre is een reeks van vijf oude vissersdorpen gelegen op een klif langs de Ligurische kust van Italië.

Colmar – Frankrijk

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Colmar – Frankrijk

Colmar, genesteld in de Elzas in Frankrijk aan de grens met Duitsland, ziet eruit alsof het rechtstreeks uit een sprookje komt met zijn kleurrijke vakwerkhuizen, geplaveide straatjes en kleine grachten. 

Castle Combe – Engeland

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Castle Combe – Engeland

Dit slaperige stadje aan de zuidkant van de Cotswolds is een Brits juweeltje. Hoewel er niet veel te doen is in deze stad, is het de perfecte plek om het lekker rustig aan te doen terwijl je geniet van de leuke dorpswinkels en schilderachtige straatjes. 

Reine – Noorwegen

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Reine – Noorwegen

Reine is een klein, geïsoleerd vissersdorpje aan de rand van de poolcirkel. Reine is misschien een beetje uit de richting, maar het prachtige natuurlijke landschap, de vele buitenactiviteiten zoals wandelen en kajakken en het adembenemende uitzichten op het noorderlicht maken dit Scandinavische juweeltje de moeite waard. 

Hallstatt – Oostenrijk

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Hallstatt – Oostenrijk

Hallstatt ligt op slechts een korte treinrit en veerbootovertocht van Salzburg. Dit kleine gehucht van slechts 860 inwoners ligt aan de rand van een kristalhelder meer, met adembenemende bergen die een verbijsterende achtergrond vormen. 

Positano – Italië

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Positano – Italië

Positano is de parel van de Italiaanse Amalfikust. Gelegen op slechts een korte rit van Napels, ziet deze adembenemende klifstad bezaaid met pastelkleurige huizen eruit als iets uit een verhalenboek. Het is de perfecte plek voor een idyllisch strandvakantie!

Ceský Krumlov - Tsjechië

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Ceský Krumlov - Tsjechië

Op slechts een paar uur rijden van Praag ligt deze betoverende Tsjechische stad met rode daken. Ceský Krumlov is de ideale plek om een paar dagen door de geplaveide straten te dwalen en het middeleeuwse kasteel te verkennen. 

Mostar - Bosnië

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Mostar - Bosnië

De charmante 16e-eeuwse Bosnische stad Mostar is het meest bekend vanwege zijn beeldschone Stari Most-brug. Ga je verder, dan vind je een prachtige mix van Balkan- en islamitische architectuur in de stadsstraten. 

Rocamadour - Frankrijk

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Rocamadour - Frankrijk

Rocamadour is een prachtig dorp en domineert meesterlijk op een klif in Zuid-Frankrijk. Afgezien van het ruige landschap, staat Rocamadour bekend als een pelgrimsoord. Wandel door de enige straat van Rocamadour en bewonder de oude kloostergebouwen die tussen de restaurants en winkels verspreid liggen. 

Tellaro – Italië

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Tellaro – Italië

Overschaduwd door de meer populaire Cinque Terre in de buurt, is Tellaro een verborgen parel aan de Italiaanse Ligurische kust. Als je de drukte van Cinque Terre wilt ontvluchten, bezoek dan deze kustplaats. 

Mittenwald – Duitsland

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Mittenwald – Duitsland

Mittenwald, Duitsland lijkt het dorp van Hans en Grietje te zijn. Dit kleine Beierse stadje in de Alpen staat bekend om zijn geschiedenis van vioolbouw. Tegenwoordig is het bezoeken van dit sprookjesachtige stadje alsof je teruggaat in de tijd. 

Brugge - België

De meest betoverende sprookjessteden van Europa - Brugge - België

Brugge herbergt schilderachtige grachten en prachtige middeleeuwse architectuur. Als je in Brugge bent, maak dan een boottocht door de grachten en vergeet niet te genieten van de beroemde Belgische chocolade en Belgische wafels! 

Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbodThe Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding