Special Juni

De provincie LOEI: De “Hidden Gem” van Thailand

De provincie LOEI: De “Hidden Gem” van Thailand

Ontdek het ongerepte en onontdekte Thailand in de groene provincie Loei!

De provincie Loei ligt in het noordoosten van Thailand en grenst in het noorden aan Laos.

Vanuit Bangkok vliegt u in dik een uur naar Loei. Voor de avontuurlijkere reizigers is het ook mogelijk om met de bus te reizen. Houdt dan rekening met een trip van circa 9 uur.

Het is de minst toeristische bestemming van het land en dat is precies de reden dat u er naartoe moet! 

Ontdek ongerept Thailand

Chiang Khan en Laos

Levendig en gezellig

In het uiterste noorden van Loei ligt de plaats Chiang Khan. Chiang Khan is een gezellig en levendig dorp en ligt aan de rivier Mekong.

Aan de overzijde ligt Laos. In de hoofdstraat vindt u veel hippe bed & breakfasts en boetiek hotelletjes en veel kraampjes met heerlijke Thaise gerechten. Neem ’s ochtends een tuktuk naar de ochtendmarkt. Zoals overal in Loei zult u er weinig westerse toeristen tegenkomen.

Vanuit Chiang Khan kunt u ook met een bootje de Mekong bevaren en een offer op de rivier achter laten. U mag niet meer achterom kijken maar alleen vooruit naar de toekomst.

Ontdek groene provincie Loei Thailand

Tempels buiten de toeristische paden

Het prachtige groene landschap wordt enkel onderbroken door mooie kleurrijke tempels. De tempels zijn niet te vergelijken met de drukke, toeristische tempels in bijvoorbeeld Bangkok. De tempels zijn hier rustig en vredig en schitterend om te zien.

Rondom Dan Sai moet u zeker een bezoek brengen aan de Wat Pho Chai Tempel en Wat Neramit Wipatsana.

Ook wanneer u niks met het boeddhisme heeft, blijft een bezoek aan een tempel een bijzondere ervaring.

Phu Ruea District

Een ander stukje Loei is het Phu Ruea District. Een district wat opvalt door de vele bloementeelt en nog groenere omgeving. De bevolking in het noorden leeft grotendeels van het verbouwen van rijst.

Bezoek bijvoorbeeld Phu Ruean Mai Resort, een idyllische plek met koffieshop en een restaurant waarbij je uitkijkt op de rijstvelden en 2 buffels. De plantage wordt gerund door moeder en dochter. De dochter haalde in Bangkok haar bachelor en keerde terug naar Loei om haar moeder te helpen met de plantage.

Sinds een paar jaar verbouwen ze samen organische rijst, dus zonder chemische toevoegingen en hulpstukken, helemaal met de hand. Ze laat ons zien hoe arbeidsintensief dat is: rijstkorrels worden één voor één met de hand gezaaid en ook het oogsten en verwerken van de rijst is een gigantisch karwei.

Thailand Loei Neramit Temple

Loei

Een stukje authentiek Thailand

Als u het authentieke Thailand wil ontdekken dan kan dat nog in Loei. Geen massatoerisme en vrijwel geen Westerse toeristen.

Hier is het nog mogelijk om in uw eentje in een prachtig tempelcomplex te lopen, iets wat in de toeristische gebieden absoluut ondenkbaar is.

Rust is sowieso iets wat u in Loei gaat vinden.

Rust in combinatie met de extreem vriendelijke bevolking, maakt Loei tot een geweldige bestemming.

Logo TAT

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding