Special Juni

Riksja

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

De 5 mooiste bestemmingen op het zuidelijk halfrond

Ahhh, de zomer staat voor onze deur. Heerlijk!

Maar wist u dat de seizoenen op het zuidelijk halfrond precies omgekeerd zijn? En dat biedt kansen om de Nederlandse winter te ontvluchten.

Een zomertrip in november, hoe klinkt dat?

De bestemmingsexperts van Riksja Travel hebben de vijf mooiste bestemming op het zuidelijk halfrond voor u op een rijtje gezet. Benieuwd? Let’s go!

Nieuw Zeeland

#1 Nieuw Zeeland

‘Het land van de lange witte wolk’

Adembenemende landschappen, vriendelijke mensen en diverse natuur. En als we zeggen divers, dan is dat nog een understatement.

In Nieuw-Zeeland komt u namelijk vulkanen, spuitende geisers, ongerepte bossen en ruige kustlijnen tegen, maar ook gouden stranden, groene landschappen, fjorden én gletsjermeren. Niet voor niets is Nieuw-Zeeland het decor van talloze films. Tijd om het voorbeeld van Bilbo Baggins in The Hobbit (yep, óók hier opgenomen) te volgen.

Adventure is here!

Zuid-Afrika

#2 Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het land van de Big Five

Leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels. Maar het land heeft nog veel meer grootsheden om te ontdekken. Ga fietsen tussen de wijnvelden van Stellenbosch, walvissen spotten of de Drakensbergen beklimmen! Of kies voor comfortabele Big Five-slaapplekken, van bijenkorfhuisje tot safarilodge.

In Zuid-Afrika kan het allemaal, terwijl u alles leert over de bewogen geschiedenis van het land van Nelson Mandela.

Tip van de Riksja bestemmingexperts: slaap in een safaritent in een Kruger-privéreservaat, waar de wilde dieren ’s nachts zomaar door het kamp kunnen lopen.

Australië

#3 Australië

Bucketlist-bestemming bij uitstek

En niet alleen voor backpackers! We begrijpen de populariteit van het land maar al te goed. Van het helderblauwe Great Barrief Reef en de groene jungle van Daintree tot het vuurrode Ayers Rock en het kleurrijke Melbourne: in Australië valt u van de ene kleurschakering in de andere.

Aangezien het land letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt, gaat u er niet echt (of eigenlijk: echt niet) voor een lang weekend heen. Neem dus de tijd om zo veel mogelijk te zien. Dat kan heel goed met een huurauto! Rijden door Australië is een eitje: de wegen zijn goed, het is er veilig en u hebt de vrijheid om te bepalen hoe laat u vertrekt, waar u stopt en welke route u rijdt van plek A naar B.

Geniet van de sfeer van bruisend Sydney en ervaar de leegte van de Outback. Slaap onder de sterren en speur naar koala’s en wallaby’s op Magnetic Island.

Spot krokodillen in de wetlands en snorkel in het Great Barrier Reef: the Ozzie life is waiting for ya!

Argentinië

#4 Argentinië

Argentinië is een land van extremen

Van de tropische regio rond de bulderende watervallen van Iguaçu tot de ijswereld van Patagonië, waar ‘de Zuidpool begint’. Daartussenin vindt u wijnvelden, turkooisblauwe bergmeren, besneeuwde Andespieken en kolonies met miljoenen pinguïns en walvissen.

Zoekt u dus een land waar u (vrijwel) alles mee kunt maken, dan is Argentinië dé plek om naartoe te reizen. Dikke jas én shirt met korte mouwen in de koffer.

Tip van de bestemmingexperts van Riksja Travel: duik het echte gaucho leven in. Overdag ontdekt u te paard de omgeving rondom. ’s Avonds geniet u van een steak, goed glas wijn en gitaarklanken tijdens een traditionele bbq.

Madagascar

#5 Madagascar

Hoort het bij Afrika? Hoort het bij Azië?

Afrikaanse gezichten die u tijdens uw rondreis toelachen op de Allée des Baobabs, terwijl een typisch Aziatische riksja u inhaalt.

De combinatie van de twee werelddelen is ideaal: u vindt er tropische stranden, groene jungle, rijstvelden én wild! Weliswaar geen Big Five, maar wel kameleons, vleermuizen, fossa’s, maki’s en dansende sifaka’s. 

Hike door de tropische jungle, de zinderende savanne, langs bizarre rotsformaties en over rode zandpaden. Op een van de vele palmstranden kunt bijkomen van al uw avonturen. Overnacht in jungle-lodges, knusse guesthouses en uw eigen bungalow aan het strand.

Riksja boekt u bij uw reisagent

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbodThe Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding