Special Juni

Aangenaam Aruba

 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1

Aangenaam Aruba

Ondanks dat Aruba tropische temperaturen kent en het er gemiddeld tussen de 28 en 32 graden is, voelt de zon altijd aangenaam door de constante zeebries uit de Noordoostpassaat.

Het veilige eiland kent brede paradijselijke stranden met een azuurblauwe en kristalheldere zee. Naast relaxen op deze stranden leent de kust zich ook uitermate goed voor diverse watersporten. De hotels op Aruba zijn hoofdzakelijk te vinden in twee gebieden. De meest populaire kuststrook Palm Beach dat bekend staat om haar hoogbouw hotels, ook wel high rise genoemd. Terwijl Eagle Beach gekenmerkt wordt door de laagbouw, de low rise. Beide plekken liggen in het noordwesten van Aruba, het toeristisch epicentrum. Dit deel van het eiland, samen met het zuidwesten is het voornaamste decor voor de paradijselijke stranden waar u letterlijk bij wegdroomt als u aan een Caribisch bounty-eiland denkt.

Aruba’s prachtige, onstuimige Noordoostkust 

In het Noordoosten van Aruba ligt het Arikok National Park dat bijna 20% van het totale eiland beslaat en daarmee één van de grootste natuurreservaten in de Cariben is. Het park neemt bezoekers mee op een reis door heuvelachtige rotsformaties en kalksteenterrein ontstaan door gefossiliseerd koraal. Het park is ook de thuisbasis voor diverse zoogdieren, vogels en reptielen. De 188 meter hoge berg Sero Jamanota verleidt wandelaars tot een klimtocht die eindigend aan de top één van de prachtigste vergezichten van het eiland biedt. Ook vindt men in het park diverse verstopte baaien en grotten. Arikok kent twee natuurlijke grotten die men kan betreden. De Fontein grot en de Guadirikiri grot, beide erg geliefd onder bezoekers. Deze grotten vertellen het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van Aruba, onder meer door de eeuwenoude indianentekeningen in de plafonds en aan de muren. Omdat het water aan de Noordoostkust nogal ruw is biedt de Natural Pool, ook wel bekend als Conchi in het Papiaments, de nodige verkoeling. Dit natuurlijke zwembad is gedurende miljoenen jaren gevormd en wordt vanuit een opening continu met kraakhelder oceaanwater gevoed. Vanuit het kalme water kan men de wilde golven zien breken op de rotsen en het geweld van de natuurelementen aanschouwen. Ook valt er onder water genoeg te ontdekken, je kunt er dus ook heel goed snorkelen. 

Clubnieuws NOV

Sunrise City

San Nicolas, met als bijnaam Sunrise City, is de tweede stad van Aruba en ligt op negentien kilometer ten zuiden van Oranjestad. De stad moet het nieuwe en aantrekkelijke gebied worden op het eiland en het verhaal vertellen van de Arubaanse cultuur. Voor het einde van dit jaar en voor 2016 en 2017 staat de opening van een drietal musea gepland. Het Carnavalsmuseum, Industrieel museum in de oude watertoren en het culturele gemeenschapsmuseum moeten ervoor zorgen dat de Sunrise City het culturele epicentrum van Aruba wordt en het grote publiek aantrekt. San Nicolas is volgens de Arubanen de bakermat van het Caribische carnaval. Zo is er het Carubbian Festival. Tijdens dit festival zien bezoekers de Arubaanse cultuur tot leven komen in een parade van dansers in uitbundige kostuums en shows en kunnen zij het lokale leven letterlijk proeven door te genieten van velen huisgemaakte traditionele gerechten. San Nicolas huisvest ook een van de mooiste stranden van het hele eiland, Baby Beach. Deze fotogenieke halve maan-baai is gezegend met letterlijk wit zand en een ondiepe helderblauwe zee. Naast dat het een geliefde plek bij locals en gezinnen met kinderen is, is de prachtige lagune ook favoriet onder snorkelaars. 

Heerlijk ontspannen en feesten op Aruba

De Caribische eilanden staan bekend om hun ontspannen leefstijl. Daar hoort ook een van de meest uitbundige carnavalsvieringen in het Cariben bij, het carnaval op Aruba geldt immers als een van de grootste en mooiste in de regio. De hele maand februari en begin maart staan in het teken van het carnaval. Volgens de Arubanen is dit iets wat men minimaal één keer in zijn leven moet ervaren. Het hoogtepunt van het kleurrijke carnaval op Aruba is de Paradi Grandi in Oranjestad, welke altijd wordt gehouden op de zondag voor Aswoensdag. Naast carnaval staat Aruba ook bekend om haar vele muziekfestivals. Van soul en R&B tot jazz, funk, Latijns Amerikaanse muziek en dance. Een van Aruba’s populairste muziekfestivals is het Soul Beach Music Festival, het grootste R&B festival in het Cariben, waar grote namen als R Kelly, Alicia Keys, Mary J Blige, Robin Thicke en LL Cool J hebben opgetreden. De internationaal vermaarde krant USA Today verkoos het Soul Beach Music Festival zelfs tot één van de top vijf evenementen in het Caribisch gebied.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

Zoek & Boek in Aangenaam Aruba

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding