Special Juni

Aruba - 4 bijzondere evenementen op Aruba

4 bijzondere evenementen op Aruba

Inside tips voor geweldige ervaringen

Het jaarlijkse carnaval (januari en februari) wordt natuurlijk uitbundig gevierd, maar er is altijd wel ergens op het eiland een feest, festival of thema-avond. Geweldig om mee te maken, want juist deze momenten maken uw vakantie onvergetelijk.

Er gaat eigenlijk geen dag voorbij op Aruba dat er geen bijzonder evenement plaatsvindt.

Wij tippen alvast vier minder bekende, maar hele bijzondere evenementen die op het One happy island plaatsvinden

Vegan night fine dining

Vegan Night - 22 juni en 27 juli 2018

De wereldwijde trend om gezonder te leven heeft uiteraard ook Aruba bereikt!

Naast overheerlijke stoofpotjes en verse visgerechten, slaat ook gezond eten met lokale, verse producten en zoveel mogelijk vegetarisch enorm aan op het eiland. Wij hebben een tip waarbij ook veganisten aan hun trekken komen:

Kom naar de maandelijkse Vegan Night bij Happy Buddha Aruba, een bekende yogaschool aan Palm Beach. Eigenaresse Corinne Voermans en diëtist Meredith Marin vertellen u alles over plantaardig eten op het eiland en er is veel te proeven, wat dacht u van ‘vegan wines’! Daarnaast krijgt u een yogales en is er livemuziek.

Een gezellige avond voor wie ook op vakantie gezond bezig wil zijn!

Info: happybuddha-aruba.com/events.html

Aruba Symphony Festival - 21-29 juli 2018

Op Aruba een klassiek muziekfestival van wereldformaat!

Het Aruba Symphony Festival (ASF) is een muziekspektakel waarbij topmusici vanuit de hele wereld naar Aruba komen om samen met lokale artiesten op te treden.

Concerten worden afgewisseld met masterclasses, congressen en artistieke activiteiten. Vorig jaar trok het festival meer dan honderd musici uit vijftien verschillende landen en wegens dit overweldigende succes is het ASF dit jaar met een dag verlengd.

Ook voor amateurs en liefhebbers is er genoeg te doen en te genieten.

Info: nuevomundofestival.com

Aruba Donkey walk

Donkey Walk - januari

Fundraising voor de ezelopvang

Ezels hebben een heel hoog knuffelgehalte en zijn moeilijk te weerstaan. De ezels bij de ezelopvang, de Donkey Sanctuary, worden goed opgevangen en liefdevol verzorgd. Daar is uiteraard wel hulp bij nodig. Om geld in te zamelen voor het ezelopvangcentrum is er de derde zaterdag van januari een speciale Donkey Walk.

Vanaf het reservaat in Bringamosa wandelt u 5 km met enkele ezels door het ruige landschap van Aruba, om hiermee fondsen te werven voor de ezelopvang, die alleen kan bestaan dankzij vrijwilligers en privésponsors.

Wat is er nu fijner dan tijdens een heerlijke vakantie ook nog een leuke en goede daad te verrichten?

Info: facebook.com/donkey.sanctuary.aruba/

Aruba Art Fair

Aruba Art Fair - 28-30 september 2018

Misschien denkt u bij Aruba niet direct aan kunst?

Toch heeft het one happy island een bloeiende kunstscene en kun je vrijwel overal de artistieke kant van Aruba bewonderen.De Aruba Art Fair is geen traditionele kunstbeurs, het gaat hier om een complete artistieke ervaring. U kunt kunst bewonderen en kopen in galeries, maar er is ook ruimte voor de unieke benadering van een nieuwe generatie kunstenaars en kunstliefhebbers.

Deze beurs is een smeltkroes van schone kunsten, culinaire kunst, video, mode, fotografie, muziek en misschien wel het opvallendst: muurschilderingen. Elk jaar krijgt San Nicolas er weer vele prachtige tekeningen bij, die uiteraard ook de rest van het jaar zijn te bewonderen.

Info: arubaartfair.com 

Ga voor alle evenementen op Aruba naar aruba.com/nl/evenement.

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbodThe Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding