Special Januari

Voigt Travel IJsland

Welkom in de winter van Noord-IJsland

IJsland is het hele jaar door het land van de extremen

Vulkanisch landschap wisselt af met warmwaterbronnen en watervallen liggen verscholen tussen uit de grond oprijzende bergketens.

In de winter is IJsland net zo magisch als in de zomer, misschien zelfs nóg meer door het witte laagje sneeuw dat het landschap bedekt.

IJsland is het hele jaar door het land van de extremen

Wilt u dit alles met zo weinig mogelijk andere reizigers ontdekken?

En wilt u het IJsland beleven waar u de échte IJslander ontmoet, het traditionele IJslandse eten proeft en de ongerepte natuur ervaart? Ga naar het noorden.

Met Voigt Travel vliegen reizigers vanaf halverwege februari zonder overstap naar Noord-IJsland. Wees erop voorbereid dat u de meren, grotten, watervallen en wegen in dit ruige landschap voor uzelf heeft, want nog weinig mensen hebben ontdekt hoe mooi het hier in de winter is.

Doe uw warmste jas aan, neem uw camera mee en kies voor een accommodatie die perfect bij u past. Zodra dit geregeld is, bent u klaar voor uw reis naar de winterse sprookjes van Noord-IJsland.

Hotel Sigluf Fjordur

Wat reizigers in Noord-IJsland tijdens de winter doen

Benieuwd wat u als reiziger op de bestemming kunt doen? Hieronder vindt u een aantal van de mooiste ervaringen op een rij:

Noorderlicht jagen

IJsland ligt dichtbij de poolcirkel dus dat betekent dat je hier het noorderlicht kunt zien. In de wintermaanden is de kans om het noorderlicht te spotten enorm. Er is weinig lichtvervuiling, er zijn veel open plekken en het is lang genoeg donker. Vooral rondom het meer van Mývatn.

Je kunt op verschillende manieren het noorderlicht spotten: ga onder begeleiding van een gids een noorderlichttocht doen, rijd of hike zelf naar een donkere open plek of staar naar het bijzondere licht vanuit een warmwaterbron of hottub. 

Noorderlicht jagen

Bevroren watervallen

IJsland heeft één van de grootste watervaldichtheden ter wereld. ’s Winters bewondert u watervallen vol immens hoge ijspegels.

Vooral de Dettifoss, Godafoss en Aldeyjarfoss in Noord-IJsland lijken wel kunstwerken. Trek de sneeuwschoenen maar alvast aan of stap in de Super Jeep en rijd met volle energie naar de watervallen toe.

Bevroren waterval Godafoss

Walvissen spotten

Om de grootste zoogdieren ter wereld te spotten zit je in het Noord-IJslandse Akureyri goed. Met een gids stapt u warm aangekleed op een traditioneel houten boot, op zoek naar bultruggen. En als u ze dan hun stoom ziet uitblazen en met hun staart ziet dansen, kan uw dag niet meer stuk.

Wat indrukwekkend!

Walvissen spotten

Warmwaterbronnen, hot tubs en infinity pools

In Noord-IJsland warmt u tijdens de winter zo op. In het noorden vindt u diverse geothermische warmwaterbronnen, zoals de bekende Mývatn Nature Baths. Maar ook de infinity pool van GeoSea in Húsavik leent zich perfect voor een opwarm- en relaxsessie.

Maak uw verblijf in IJsland extra bijzonder (én gezellig) met een bezoek aan de Beer Spa. Dat wordt genieten!

Warmwaterbronnen, hot tubs en infinity pools

4-daagse winter weekendreis. Prijs v.a. € 695,- p.p. 

Inbegrepen:

  • Retourvlucht vanaf Amsterdam met Transavia rechtstreeks naar Akureyri
  • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
  • Retourtransfer luchthaven – accommodatie
  • 3 overnachtingen in Saeluhús appartementen op basis van logies

Voigt Travel boekt u bij uw reisagent

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding