Special Januari

Live to Travel

Sao Tomé en Principe

Van massatoerisme is hier geen sprake

Op zo’n driehonderd kilometer voor de kust van Gabon, West-Afrika, ligt de voormalige Portugese kolonie Sao Tomé en Principe. De kleine archipel vormt het op één na kleinste land van Afrika en bestaat uit zes eilanden, waarvan Sao Tome het grootste is.

Sao Tomé en Principe

Unieke  flora en fauna

De eilanden zijn bergachtig en vulkanisch, waar zorgt voor prachtige landschappen en een unieke en zeer diverse flora en fauna. Sommige diersoorten zijn enkel te vinden op deze eilanden, waaronder bijzondere vogelsoorten.

Wist u bijvoorbeeld dat hier maar liefst 129 soorten orchideeën te vinden zijn die nergens anders voorkomen?

Een derde van het land is bedekt met beschermde, tropische regenwouden afgewisseld met cacao- en koffieplantages. Ontspan er met een kopje van 's werelds beste koffie en geniet van een heerlijk stuk ambachtelijke chocolade.

Ook verse vis, tropisch fruit en seizoensgebonden groenten zijn veelvoorkomende ingrediënten in de lokale keuken.

Sao Tome

Hoe uw reis er uit kan zien:

U bereikt de luchthaven van Sao Tomé met een vlucht van TAP Portugal via Lissabon, inclusief tussenstop in Ghana. Vertrekken vanuit Amsterdam of Brussel.

Sao Tomé

U landt op Sao Tomé waar u zeker minimaal één nacht door zou kunnen brengen. Sao Tomé is wild, groen en vulkanisch van oorsprong. Hier vindt u de door gestolde lava gevormde piek van de Cão Grande die als een stenen naald uit de jungle priemt.

U vindt hier plantages, kleine vissersdorpjes, mangroves en verlaten stranden en kunt natuurlijk de levendige marktjes van de hoofdstad bezoeken.

Principe

Vervolgens vliegt u met een propellervliegtuigje naar het kleinere eiland Principe waar het lijkt alsof u in de film Jurassic Parc bent beland.

Vulkanen, dichte regenwouden en paradijselijke stranden worden omgeven voor een azuurblauwe zee.

Verblijf in het koloniale Roça Sundy, gelegen op een oude cacaoplantage, of kies voor het Bom Bom Resort, een schitterend eco-resort met luxe bungalows in de tuin of aan het strand. Het pronkstuk van Principe is toch wel de Sundy Praia Lodge, een waanzinnig mooie lodge met tentenvilla’s waar u zich kunt onderdompelen in luxe.

BomBom  Resort

Relaxen kan op de prachtige goudkleurige stranden

Plons vervolgens in de smaragdgroene zee, zwem in het kristalheldere Lagoa Azul en duik naar magnifieke riffen. Misschien krijgt u de kans nestelende zeeschildpadden te observeren (oktober t/m februari), migrerende bultrugwalvissen waar te nemen (juni t/m augustus) of dolfijnen te bewonderen (het hele jaar door).

Tot slot is er aan avontuurlijke wandelingen geen gebrek met tochten door verborgen valleien, nevelwouden en oude dorpjes in de uitgestrekte jungle. En dit allemaal op één van de veiligste bestemmingen ter wereld!

Waar wacht u nog op?

Vraag uw persoonlijk reisagent naar een voorstel op maat.

Live to Travel boekt u bij uw reisagent

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding