Special Januari

Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek .... Meer dan stranden en All-Inclusive:

Dé gastronomische topbestemming van het Caribisch gebied

Dominicaanse Republiek –  De Dominicaanse Republiek, onlangs benoemd tot “Gastronomic Capital of the Caribbean

Gastronomic Capital of the Caribbean

De Dominicaanse Republiek, onlangs benoemd tot “Gastronomic Capital of the Caribbean” door de “Ibero-Amerikaanse Academie van Gastronomie” en de “Koninklijke Spaanse Academie van Gastronomie”, blijft zich voortdurend ontwikkelen op het gebied van gastronomische cultuur.

De Dominicaanse keuken heeft invloeden uit verschillende culturen, zoals Indiaas (Tainos), Spaans en Afrikaans. Deze invloeden hebben een patroon gevormd dat beetje bij beetje steeds meer een eigen karakter krijgt. Deze niet te stoppen evolutie wordt elke dag verrijkt met nieuwe invloeden, waarin we tegenwoordig zelfs de aanwezigheid van de Aziatische keuken terugzien.

Ontdek enkele van de bekendste gerechten van de Dominicaanse Republiek:

Moro:

Dominicaanse Republiek – Moro

Moro bestaat uit een mengsel van rijst met granen (bonen, “pigeon peas”, enz.). 

La Bandera (De Vlag):

Dominicaanse Republiek - La Bandera (De Vlag)

Het bestaat uit witte rijst, bonen en gestoofd vlees vergezeld met salade of tostones (gefrituurde groene banaan). 

Sancocho:

Bestaand uit verschillende ingrediënten zoals bananen, yautía, yucca, auyama, met rundvlees, kip en/of varkensvlees. 

Locrio:

Dit gerecht is er in verschillende vormen, maar het hoofdingrediënt is altijd rijst gemengd met vlees; het kan kip, varkensvlees, rundvlees, hakken, zelfs salami zijn. Meestal wordt er tomatenpuree of “bija” aan toegevoegd, zodat het de roodachtige kleur krijgt die karakteristiek is voor het gerecht en zodat het meer smaak krijgt. 

Mangú:

Mangú bestaat uit gekookte, gepureerde bananen met water en een beetje zout. Meestal worden er salami, eieren, kaas en/of gebakken uien aan het gerecht toegevoegd. 

Sweet Habichuelas:

Een zoet gerecht gemaakt van bonen met melk en kokos, zoete aardappelen en rozijnen. 

Vis met kokosnoot:

Gefrituurde vis met kokossaus vergezeld met rijst met bonen en/of tostones. 

Wanneer u gaat u zelf deze droomgerechten proeven?

Dominicaanse Republiek

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding