Special Januari

Riksja

De 3 mooiste bestemmingen volgens Nederlanders

U wilt ooit nog een echte droomreis maken?

De meeste mensen denken dan direct aan een bounty-eiland als de Malediven of Bora Bora. Maar er zijn zoveel meer fantastische plekken.

Hieronder vindt u de top-3 droombestemmingen volgens Nederlandse reizigers

Laat u inspireren!

Colombia

#1 Colombia

Ja, echt. Het land is inmiddels op de meeste plekken meer dan veilig om te bereizen en toch was de populariteit van dit land verrassend. Veel mensen associëren Colombia nog met drugsbendes en de FARC, maar het land is goed ingesteld op toeristen en heel divers.

Voor immense bergen gaat u naar de Andes, cultuur snuift u op en koloniale steden als Medellin en Cartagena, van avontuur bent u verzekerd in de prachtige Amazone jungle en de prachtige stranden van Palomino zijn om door een ringetje te halen. We zijn dan ook niet verrast dat Wie-is-de-mol Colombia als bestemming heeft gekozen.

Als u de kans krijgt om met het gezin een reis naar Colombia te maken, twijfel dan niet. Doen!

Of u nu met kleine kinderen of tieners reist, Colombia is geschikt voor het hele gezin. Tieners die van buitenactiviteiten houden kunnen hier helemaal los gaan en ook voor jongere kinderen is genoeg te beleven in Colombia.

Japan

#2 Japan

Okee, het is niet de goedkoopste bestemming. Het trekt nog geen massa’s mensen, maar toch is het een stevige nummer twee. Niet voor niks betekent Nippon (zoals de Japanners hun eigen land noemen) ‘oorsprong van de zon’. Veel mensen geven aan dat ze het Aziatische continent graag eens anders willen leren kennen. En dat is gegarandeerd in Japan: een land vol contrasten.

Of er wat te beleven valt in dit land?

Jazeker! En met Riksja komt u wel heel erg dichtbij het land. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij een monnik in een volkswijk van Kyoto, kano door de natuur met uitzicht op de majestueuze Mount Fuji, waan u in een scene van de film ‘The last samurai’ in een van de traditionele bergdorpjes van Takayama of struin door de Japanse tuinen van Kanazawa en val tevreden in slaap in een traditionele ryokan. Met Riksja bent u verzekerd van een Japan-reis met veel kippenvel.

IJsland

#3 IJsland

Deze bestemming stond nog niet op uw bucket list en dat is onterecht

Of u nu in de zomer of winter gaat, IJsland is altijd indrukwekkend. Het land staat synoniem voor romantiek. Koud van buiten en warm van binnen; u ziet dikke gletsjers en pakken sneeuw, maar ondergronds borrelen vulkanen en thermische bronnen.

Het is een relatief klein eiland met verrassende en afwisselende landschappen. De IJslanders zelf lijken op het eerste gezicht stug, maar als u de deur van uw knusse hotel binnen stapt voelt u de warmte van zowel de eigenaren als de houtkachel.

Overdag maakt u een ruige tocht, in een 4x4 of wandelend. Of u tuurt over de zee, op zoek naar bultruggen, potvissen, orka’s en speelse dolfijnen. En ’s avonds speurt u met de liefde van uw leven de hemel af voor het noorderlicht onder het genot van een glas IJslands bier of een verwarmende Brennivín (we zijn benieuwd wat u van de smaak vindt). Of u duikt natuurlijk gezellig vroeg in uw warme bed naast de heerlijke haard.

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding